Все още има възможност дори преди края на мандата на

...
Все още има възможност дори преди края на мандата на
Коментари Харесай

ЕК: Ако се спазят препоръките, наблюдението на България и Румъния ще отпадне скоро

Все още има опция даже преди края на мандата на тази Европейскат комисия механизмът за наблюдаване на България и Румъния да бъде преустановен. Това съобщи зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс на конференция, отдадена на върховенството на закона.

По неговите думи за тази цел рекомендациите на комисията за България и Румъния т рябва да бъдат приложени. Иначе ще бъде доста мъчно да реализираме това, добави той.

" В България остава още доста работа , само че доста бе и реализирано в региона на върховенството на закона. Механизмът за наблюдаване бе основан, с цел да се решат проблеми, които трябваше в действителност да бъдат решени преди приемането на страните в Европейски Съюз. Имам известни опасения, тъй като България и Румъния бяха признати в Европейски Съюз през 2007 година, а към този момент сме 2019 година и към момента не сме решили всички проблеми, к оито трябваше да бъдат решени преди присъединението ", уточни Тимерманс.

Трябва да имаме поради този урок, когато започваме бъдещи договаряния за присъединение - въпросите за върховенството на закона, разделянето на управляващите. Тези въпроси би трябвало да бъдат авансово решавани. Бях огромен бранител на приемането на България и Румъния, това би трябвало да бъде ясно. Очакването механизмът бързо да реши въпроси , които още авансово е трябвало да бъдат решени, бе прекомерно оптимистично, разяснява той.

В Румъния на основата на механизма бе реализиран голям прогрес в битката с корупцията даже на високите управнически нива. Румънската правосъдна система през годините повишаваше успеваемостта си, имаше хора, сложени зад решетките. Сега има оттегляне . Трябва да се погрижим това да не се закрепи със закони и да се основат условия за безотговорност, добави Тимерманс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР