Все още има свободни места за потребители на новата общинска

...
Все още има свободни места за потребители на новата общинска
Коментари Харесай

Има свободни места за потребители на социалната услуга „асистентска подкрепа“ в Бургас

Все още има свободни места за консуматори на новата общинска обществена услуга „ Асистентска поддръжка “ на Домашен обществен патронаж Бургас, оповестяват от Общината.

Услугата е ориентирана към хора в пенсионерска възраст, които имат ТЕЛК с непозната помощ или нямат никакво издадено експертно решение, и имат потребност от оказване на поддръжка от обществен помощник.

Служителят на домашния патронаж може да оказва помощ в семейството, да съпровожда на разходка или до магазина лицата от тази целева група за интервал от 2 до 4 часа всеки ден. Всеки нуждаещ се, който дава отговор на посочените критерии за включване в обществената услуга, може да подаде заявление на адрес: Бургас, ул. " Иван Богоров " № 19, ет. 1.

Повече информация за услугата „ Асистентска поддръжка “ и кандидатстването за нея, може да откриете на уеб страницата на Домашен обществен патронаж Бургас: 

Освен услугата „ Асистентска поддръжка “, Домашен обществен патронаж Бургас дава и разнообразно хранене по домовете на възрастни хора и лица с увреждания. За още по-качественото обслужване при доставката на медикаменти и хранителни артикули на своите консуматори, Социалният патронаж към този момент разполага и с нов електрически автомобил.

Електромобилът е пестелив и удобен. Той е с марката “Sevic ” и се зарежда на ел. станция, като цялостното зареждане на батерията е за почти от 6 до 12 часа, като с едно зареждане може да измине 120 км.

Единственият минус на екомобила е, че масата на пътуващите /водач и пътник/ не би трябвало да надвишава повече от 130 кг. Той се употребява от обществените куриери за доставка на хранителни артикули и медикаменти на хора със затруднено напредване, лица сложени под карантина или самотни родители на деца до 12 година, които са в неспособност да оставят децата сами.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР