Все още има опасност Великобритания да излезе от Европейския съюз

...
Все още има опасност Великобритания да излезе от Европейския съюз
Коментари Харесай

Юнкер: Има риск за Brexit без сделка

Все още има заплаха Англия да излезе от Европейския съюз без договорка, съобщи ръководителят на Европейската комисия в събота, като прикани Лондон да се възползва от 6-месечната пролонгация, с цел да работи над детайлите на развода с Брюксел, предава Reuters, представени от " Фокус ".
Юнкер даде просторно изявление пред немската медийна група Funke една седмица откакто европейските водач дадоха на Англия поредна пролонгация за Brexit.
„ Никой не знае по какъв начин ще приключи Брекзит. Това основава неустановеност. Все още има страхове, че ще има корав Брекзит без никакви сделки при излизането “, съобщи той, визирайки дълготрайните отрицателни последствия за европейската стопанска система.
Въпреки че удължаването до 31 октомври не предлага никаква изясненост за това, по кое време и даже дали, ще се състои Брекзит, Лондон би трябвало да употребява времето мъдро, счита ръководителят на Европейска комисия.
„ Надявам се, че британците ще се възползват от това време и няма още веднъж да го пропилеят. Не можем да продължим да вършим отсрочвания безпределно. Най-доброто решение за британците ще е да одобряват Споразумението за отдръпване по време на спомагателния период, който бе контрактуван “, съобщи Юнкер.
Но Споразумението за отдръпване, контрактувано от премиера Тереза Мей с Брюксел, бе отхвърлено три пъти от английския парламент.
Председателят на Европейска комисия би трябвало да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на срещата на Г-20 в Осака през юни и планува, че следва „ оживена полемика “.
„ Последният диалог продължи 6 часа и е добре, че вие не бяхте там “, разкри Юнкер, визирайки повишението на тона по време на последния му диалог с Тръмп.
През последните няколко месеца комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз се утежниха съществено поради наложените от Вашингтон мита и заканите за нови. Попитан дали са вероятни нови наказателни цени преди срещата на Г-20, Юнкер прикани за самообладание.
Той прикани Германия и другите страни да влагат повече за растежа на Съюза, чиято стопанска система се чака да се забави, един ден откакто немският финансов министър Олаф Шолц изключи взимането на нови заеми, с цел да се подтиква анемичния напредък на страната.
„ Въпреки това, Германия би трябвало да употребява финансовата си независимост за по-нататъшно понижаване на държавния дълг и увеличение на вложенията. Това включва и унищожаване на бюрократичните трудности “, счита Юнкер.
Той също по този начин предизвести, че съществува риск от задгранични операции към изборите за Европейски парламент идващия месец, на които се чака евроскептичните групи да се показват доста мощно.
С предстоящото присъединяване на Англия, делът на евродепутатите евроскептици може да се усили до 14,3% от към 10% сега, съгласно резултатите от националните анкети, поръчани от Европейския парламент.
„ Виждам опити да се фалшифицират изборите за Екологичен потенциал. Това идва от няколко централи и то освен отвън границите на Съюза. Държавите в Европейски Съюз също желаят да насочат волята на гласоподавателите в съответна посока посредством подправени вести “, съобщи Юнкер, като добави, че Комисията е подготвена да се оправи с този въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР