Все още има една група потенциални купувачи, които очакват цените

...
Все още има една група потенциални купувачи, които очакват цените
Коментари Харесай

Ще се върнат ли цените на имотите отпреди 2-3 години?

Все още има една група евентуални купувачи, които чакат цените на парцелите да се върнат на стойностите, на които бяха преди 2 или 3 години.

Според основният изпълнителен шеф на Arco Real Estate Евгени Василев, няма макроикономически фактори сега, които да ни приказват за това, че цените ще паднат или ще се усилват.

" По-скоро приказваме за задържане на цените, тъй като броят на покупко-продажбите в действителност понижа и това кара вложителите най-малко да задържат цените си и да не ги подвигат “, споделя той.

Макроикономическите фактори, които въздействат на цените на жилищата са безработицата, задлъжнялостта на популацията по заемите и лихвите по ипотечните заеми.

" Мога да ви кажа, че сега има банка, която предлага промоционална рента от 2,18%. Такава рента сега не можете да намерите в Европа. Имаме извънредно на ниска цена запас, който подкрепя пазара на недвижими парцели и когато имаме покупки, е по-малко евентуално да има спад на цените “, добавя той пред businessnovinite.bg.

По думи на Василев, парцелите сега се продават много по-бавно, в съпоставяне преди година, когато един парцел, който излиза на пазара се е продавал за 15-20 дни предстой на пазара, се е продавал с 1-2 огледа. Сега парцелите се продават за към 45 дни до 2 месеца, като са нужни към най-малко 4-5 огледа. Също по този начин в последно време постоянно се договарят и отстъпки от 2-3 %.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР