Все още е прекалено рано да се каже дали наскоро

...
Все още е прекалено рано да се каже дали наскоро
Коментари Харесай

Какво означават многократните публични появи на дъщерята на Ким Чен-ун?

Все още е прекомерно рано да се каже дали неотдавна показаната в обществото щерка на севернокорейския водач Ким Чен-ун е подготвяна за негов правоприемник, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Южна Корея.

Спекулациите по отношение на към 10-годишната щерка на Ким - Ким Джу-е, се ускориха откогато тя участва с татко си на неотдавна провелия се в Пхенян огромен боен церемониал. Нейният облик, дружно с този на татко ѝ, ще се появи и на пощенски марки, които скоро ще бъдат пуснати в послание, отбелязва организацията.

По време на среща на парламентарна комисия в Сеул министърът на националното обединяване Гуон Йонсе – най-високопоставеният представител на южнокорейските управляващи, който дава отговор за Северна Корея, сложи под въпрос мнението, че Ким Джу-е е подготвяна за предстоящ севернокорейски водач. Гуон се обоснова с това, че Ким Чен-ун, който навърши 39 години предишния месец, към момента е относително млад и че в Северна Корея властовата подчиненост е доминирана от мъже.

" Според някои (нейните обществени появи) целят да се заприказва, че може да настъпи смяна в предаването на властта по завещание, само че имайки поради възрастта на Кин Чен-ун и това, че обществото в Северна Корея е доста по-патриархално от нашето, без отговор остават доста въпроси дали в действителност е вярно в настоящия миг Северна Корея да има за собствен водач жена (подготвена) да наследи властта ", сподели Гуон пред депутати.

Многократните обществени появи на момичето през последните месеци най-вероятно целят да привлекат поддръжка за фамилията на Ким и да приготвят обществото за смяна в династичното заместничество, добави той.

Южнокорейските медии спекулират, че Ким Чен-ун има и наследник, който е по-голям от Ким Джу-е, както и най-вероятно още една щерка, само че Гуон сподели, че само за Ким Джу-е е публично доказано, че е щерка на севернокорейския водач.

Северна Корея сподели Ким Джу-е през ноември предходната година, като заяви, че тя е следила с татко си тествания на междуконтинентални балистични ракети. Оттогава тя имаше още четири обществени появи, като една от тях беше на военния церемониал предходната седмица, напомня АП.

Името Джу-е съответствува с това, с което някогашната баскетболна звезда от Ен Би Ей Денис Родман се е обръщал към дъщерята на Ким, която е виждал и е държал на ръце като дребна по време на визитата си в Пхенян през 2013 година Родман сподели за английския в. " Гардиън ", че е изкарал прелестно с Ким Чен-ун и със фамилията му край морето и че Ким се грижи добре за щерка си.

От основаването на Северна Корея през 1948 година властта се е унаследявала от мъжете в династията Ким. Външни изследвания демонстрират, че единствено дребна част от високопоставените представители на севернокорейските управляващи са дами, измежду които са Ким Йо-чен - сестрата на Ким Чен-ун, и външната министърка Чхое Сон-хуи. Преди Ким Чен-ун да поеме властта през 2011 година татко му Ким Чен-ир ръководи страната в продължение на 17 години, а преди него татко му и създател на страната, Ким Ир-сен, беше на власт 46 години.

" Прекалено рано е да се допуска, че (Ким Джу-е) ще бъде негова наследничка, тъй като в Северна Корея синът постоянно е престолонаследник ", сподели старши анализаторът в Центъра за нова американска сигурност във Вашингтон Дуйон Ким. " Така че към момента не знаем дали Ким Чен-ун е податлив да наруши традицията за пола на наследника си или дали тя ще изиграе основна роля в поддръжката на този, който той избере да поеме властта ", добави Дуйон Ким.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР