Все има места за деца в подготвителните групи. Това съобщиха

...
Все има места за деца в подготвителните групи. Това съобщиха
Коментари Харесай

Има свободни места в детските градини и ясли

Все има места за деца в подготвителните групи. Това оповестиха от община Пловдив след извършеното на 6 август класиране за банкет в детските заведения в града. Участие в него взеха 1586 деца. От тях 1213 са на яслена възраст, 213 за първа възрастова група, 92 за втора възрастова група, 41 за трета подготвителна група и 27 за четвърта подготвителна група за 6-годишни деца-. Част от децата аплайват за пренасяне.

Обявените места бяха общо 836, от тях за яслените групи – 472, за първа група – 138, за втора – 58, за трета – 58 и 110 свободни места за четвърта подготвителна група. Данните демонстрират, че за подготвителните групи, в които приемът е наложителен, като цяло има места за всички кандидатстващи. Наближава моментът, в който 3-годишните ще изоставен яслите и ще постъпят в първа група в детските градини, в следствие от което ще се усилват и свободните места в детските ясли.

Броят на класираните деца е 555, от които 464 деца са класирани за яслените групи, 48 за първа група, 16 за втора група, 11 за трета подготвителна група и 16 деца за четвърта подготвителна група. Причината за дребния брой класирани деца по отношение на оповестените места е в желанието на родителите децата им да бъдат признати в тъкмо избрани детски заведения, в които местата не са задоволителни за всички. Важно за записването на класираните деца е да бъде спазен срокът 14 август 2019 година, в това число, до който родителите им би трябвало да подадат документи за записване в детските заведения, в които са признати.

Следващото класиране ще се организира на 27 август. Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 15 август, в това число. При кандидатстване за банкет и подбора на детски заведения от извънредно значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места. Те следва да са по-активни, да се срещнат с местата, с адресите на яслите и градините и изискванията в тях, с цел да изберат подобаващите, вероятни за класиране детски заведения.

За първа възрастова група (за родените през 2016 година деца) множеството места към този момент са заети. След актуалното класиране има останали незаети общо 90 места за тази възрастова група (незаети места има в ДГ „ Биляна “, ДГ „ Чайка “ с трети адрес ул. „ Гълъбец “ №3 “, ДГ „ Елица “ с втори адрес ул. „ Орфей “ №10, ДГ „ Рая “, „ Кремена “ с втори адрес ЖР „ Тракия “, блок №11). След привършване на ремонтните действия в ДГ „ Снежанка “ и ДГ „ Перуника “ ще бъдат оповестени свободни места и в тези детски градини.

Крайният период за подаване на заявление онлайн за идващото класиране е 25.08.2019 година За тези, които употребяват помощта на шефовете, срокът е 22.08.2019 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР