Всъщност, освен заглавие на книгата на Захари Карабашлиев и име

...
Всъщност, освен заглавие на книгата на Захари Карабашлиев и име
Коментари Харесай

18% сиво и какво да очакваме от филма

Всъщност, с изключение на заглавие на книгата на Захари Карабашлиев и име на новия филм на Виктор Чучков-син, " 18% сиво " е термин от фотографията - неутралният цвят, отправната точка, от която се настройват черното и бялото. Те са лесни за реализиране, само че по-важно е то - сивото. Защото е салдото както в черно-бялатa снимка, по този начин и в черно-бялото на живота.

Филмът " 18% сиво " споделя историята на Стела (Доля Гавански) и Зак (Руши Видинлиев) - млади, влюбени и жадни за живот. Той е фотограф, получил номинация за влиятелна европейска премия, а нейната огромна пристрастеност е рисуването.

Стела и Зак живеят непретенциозно във Варна, до момента в който един ден не вземат решение да емигрират, тъй като нали фантазиите са по тази причина - с цел да се следват. И въпреки всеки да има своите си, двамата се държат един за различен, тъй като и задачите им са едни.
 Снимка 463167

Лошото е, че попадат в радикално друг свят, в който като че ли място за " ние " няма. И по този начин, сбъднатата фантазия на влюбените последователно се трансформира в техен оживял призрачен сън.

В търсене на свое ново място под слънцето, двамата съумяват да изгубят своята еднаквост - тази, която преди години ги е предиздвикала да се влюбят. И когато Стела затваря вратата от външната страна за последно, посред им като че ли не е останало нищо. Нищо, с изключение на въпросът на Зак какво не съумя да й даде.
 Снимка 463188

От тук нататък филмът наблюдава живота на Зак, дългия път, по време на който търси и себе си. Срещи с непознати, съприкосновения с нови страсти и опити да се почувства още веднъж жив и цялостен.

За разлика от романа, във кино лентата " 18% сиво " действието се развива във Англия, а не в Съединени американски щати. Което изцяло целесъобразно - в последна сметка американската фантазия от 90-те е към този момент надалеч от всички нас. Днес младите българи търсят своето място не оттатък Океана, а в Европа, тук, на континента, част от който са и те самите.
 Снимка 463172

Нормално и предстоящо, челите книгата ще открият още някакви разлики във кино лентата. Няма обаче да им липсва това непрестанно блуждаене, което познават от страниците на романа на Карабашлиев - блуждаене сред минало и настояще, сред спомените и моментните страсти на Зак, всичките в внезапен контрастност с 18-те % сивота на живота.



" 18% сиво " е в кината от 24 януари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР