Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме,

...
Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме,
Коментари Харесай

Есемес здравеопазване

Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме, че българите са солидарни и положителни хора, които избавят непознатите свои сънародници, изпаднали в неволя. Защото доста от нас викаха и викат за помощ, изоставени от разпадащите се здравна и обществена система, и постоянно се намираха хиляди положителни непознати, които да им оказват помощ.

Но защо ви приказва това?

Преди всичко за липса на промени, които да разрешат тези хора, за които последната вяра се оказва някоя непозната болница, да бъдат лекувани у нас. От български лекари, останали в България, в български лечебни заведения, които да са на задоволително високо равнище, с цел да ги излекуват.

DMS Катя, DMS Наско, DMS Даниела, DMS Петър и още хиляди, за които последната вяра бяха и си остават есемес даренията. С къси известия даже бяха събирани част от даренията за ремонта на детското поделение на " Пирогов ". Най-спешната болница на България, в която от време на време избухват митинги, в която лекарите взимат в пъти по-малко даже от сервитьорките в ресторанта насреща или стриптизьорките в бара до ресторанта.

Кажете ми, какво е това опазване на здравето, в което най-големият незабавен център се ремонтира със есемес дарения, както търсят и средства хиляди наши сънародници, за които чужбина е избавление?

Това обикновено ли е?

В този смисъл, няма нищо чудно, че хората стават все по-болни, потребностите от повече пари за опазване на здравето все по-големи, а лекарите все по-натоварени и демотивирани. Медицински сестри към този момент съвсем няма и всички живеем с възприятието на някакъв полуразпад.

На този декор да орежеш парите за най-новите медикаменти е ненужна мярка, която няма да спести никакви пари, само че има голям публичен отзив. 25-те милиона, които ръководещите орязаха в Народното събрание, убиват най-много вярата и солидарността с болката на хиляди наши сънародници.

Хора, които ще са следващите принудени да събират пари със есемеси.

Затова ви предлагам да създадем следващата национална акция, в която ние ще би трябвало да покажем, че ни пука. Да съберем парите за тези медикаменти в специфичен фонд, който да послужи за тези хора. Няма да ни е за първи път, само че този път ще е доста алегорично. Защото в случай че всеки от нас изпрати по четири есемеса, пари за тези медикаменти ще има.

Но докога?

Защото не би трябвало да забравяме, че бюджетът се прави с обществени средства. Тоест, с нашите пари. Дори и някой да твърди по какъв начин давал милиони за автомагистрали, лекувания и впрочем, той просто разпределя нашите пари, които изкарваме с почтен труд, плащайки си налозите. Ако следваме тази логичност, имате ли нещо срещу от нашите пари да бъдат дадени на тези хора? Не имам вяра.

За поредна година промени няма да забележим. Всичко ще продължи както досега. Есемес опазване на здравето, последната вяра на хиляди изпаднали в неволя, в което пациенти и лекари като че ли се удрят в стена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР