Всъщност жилището, което обитавам, не е мое. Спомняте си, че

...
Всъщност жилището, което обитавам, не е мое. Спомняте си, че
Коментари Харесай

Горанов се пренесъл в жилището на кръстника си заради земетресението през 2012 г.

Всъщност жилището, което населявам, не е мое. Спомняте си, че през 2012-та година имаше земетресение в Перник. Тогава живеехме на висок етаж и поради напрежението, който изпитахме тогава, отидохме в апартамент, платен от Иван Сариев с капиталова цел. Плащам си разноските по жилището самичък. Това посочи финансовият министър Владислав Горанов по щекотливата тематика с жилището в " Изгрев ", което употребява и което е построено от компания на братя Домусчиев.

На пряк въпрос дали даването на жилище не съставлява възнаграждение на услуга, Горанов изиска да се проверява дали компании на Сариев са спечелили публични поръчки и в случай че се потвърди, че такива няма, то тогава да бъде обяснено за какъв спор на ползи става въпрос. Трябва да съм като аскет, да не се виждам с жив човек, с цел да не съм в спор на ползи, оплака се Горанов пред Нова телевизия. Не очаквайте да кажа като Лютви Местан, че съм настъпил съветска мина, само че очевидно все нещо съм настъпил, дълбокосмислен беше Горанов на запитване дали не е " приготвен ".

Финансовият министър сподели, че е имал " няколко визити " във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Горанов посочи, че той и фамилията му употребяват жилището, до момента в който, да речем, при Цветан Цветанов, имало право на благосъстоятелност. Попитан и дали мисли да си прави лично жилище, финансовият министър отговори, че не мисли в тази тенденция.

Министърът призна и, че синът на Сариев – Христо, работел във финансовото министерство, само че напуснал през 2015 година, с цел да кара докторантура. По думите на Горанов, Христо бил специалист по правене на макроикономически разбори.

Пазарът на горива

Кое е правилно – дали " Лукойл " държи единствено 4 от 121 данъчни склада в страната, както споделя самата компания или 85-92%, както проличава от отговор на въпрос на Петър Славов и Мартин Димитров още в предходния парламент – на този въпрос Горанов отговори, че „ и двете можело да се верни”. Можело броят на складовете да е дребен, само че вместимостта им да е огромна, по думите му. Горанов уточни, че би трябвало да направи информация, тъй като скоро не бил гледал статистика.

Относно концепцията при касовите бележки за горива да се вкарат всевъзможни спомагателни данни – данък, Данък добавена стойност и така нататък, финансовият министър не вижда огромни проблеми това да стане действителност.

И още проблеми

Горанов изрази удовлетворение и, че с измененията в Кодекса за застраховането – да има 5000 лв. предел обезщетение за по-далечни родственици при гибел на техен непосредствен на пътя и по този начин смутът за „ Гражданска отговорност” бил париран. В тази връзка той изиска в Конституцията да има ясно написани текстове, че властта се сменя единствено с парламентарни механизми. Сякаш останаха с усещане, че поради това, че Борисов 2 пъти им даде властта, ще го прави всякога, внуши финансовият министър.

Невероятно или не, Владислав Горанов разгласи, че властта ще загуби от новите налози върху старите коли, тъй като за създадените от 2005 година насам налогът щял да е невисок. Трябва да създадем минимална крачка, цивилизационен избор – дали желаеме по-чист въздух, сподели финансовият министър. Той се съгласи, че не тъкмо превозът е най-замърсяващият фактор и даде образец – имало европейски градове, където е неразрешено и едно дърво да изгориш.

За край Горанов разгласи, че НСО трябвало да охранява единствено конституционно избрани органи. Оттам-нататък трябвало да има преценка до каква степен да се уголемяват пълномощията на НСО.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР