Всъщност големият въпрос в българското образование далеч не е как

...
Всъщност големият въпрос в българското образование далеч не е как
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Не е важно как влизаме, а как излизаме от университета

Всъщност огромният въпрос в българското обучение надалеч не е по какъв начин ставаш студент, а по какъв начин завършваш висшето си обучение. Това сподели пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски ".

Коментарът му е във връзка решението изпит за компетентност "Право " да няма, а да се взима оценката от матурите. Въчев удостовери, че решението е поради изключителната обстановка по отношение на ковид.

Знам, че ни се подиграват, беше ли нужно да им даваме още мотиви?

"За сведения в множеството от университетите в света няма никакви специфични условия за влизане в тях. Всеки, който има съответното обучение, съответната тапия, може да се запише за студент, единствено че не всеки приключва ", сподели той.

И настоя, че до момента това е единственият факултет, в който се е влизало със сериозен изпит. От думите му стана ясно, че към 85% от студентите по Право приключват със своя випуск, т.е. към 15% не съумяват да завършат. По думите на проф. Вълчев в Юридическия факултет в СУ има високи стандарти във връзка с провеждането на занятията и полагането на изпити.

На въпрос за какво не се направи онлайн изпит, Вълчев разяснява, че това би било "симулиране, че ще има изпит ". "Защо не създадем матурите онлайн ", попита реторично той.

Даниел Вълчев е на мнение, че матурите се организират при много добра организация и при засилен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР