ВСараево арестуваха студент заради заплахи в интернет, че ще извърши

...
ВСараево арестуваха студент заради заплахи в интернет, че ще извърши
Коментари Харесай

Арестуваха студент в Сараево, заплашвал с масови убийства като в Тексас

ВСараево арестуваха студент поради закани в интернет, че ще извърши в кантон Сараево всеобщи убийства по образеца на това, което бе осъществено наскоро в учебно заведение в Тексас, заяви организация "Танюг ".

Сараевският вестник "Аваз " разкрива, че става дума за лице на име Хамза Чардаклия. Прокуратурата на Босна и Херцеговина, по чиято заповед е задържан, е поискала да му бъде избран арест.

Заподозреният е лишен от независимост след информации, получени от партньорски институции от чужбина. Той е разпознат и открит от следователи, профилирани за високотехнологична престъпност, на територията на сараевската община Нови град, оповестиха от прокуратурата.

Чардаклия е упрекван, че употребявайки познанията си от региона на осведомителните технологии, посредством интернет, на задграничен интернет сървър и портал за продан на послания е писал мнения за неотдавнашните произшествия и убийства на възпитаници в Съединени американски щати, както и закани с въоръжено нахлуване и предприемане на сходни терористични дейности на територията на кантон Сараево.

Студентът е бил задържан от чиновници на Федералното ръководство на полицията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР