вропейският парламент одобри бюджета на Европейския съюз за 2018 г.,

...
вропейският парламент одобри бюджета на Европейския съюз за 2018 г.,
Коментари Харесай

България получава над €2 млрд. от одобрения от ЕП евробюджет за 2018 г.

вропейският парламент утвърди бюджета на Европейския съюз за 2018 година, оповестява News.bg.

Той планува вложения в изследвания, научна активност, инфраструктура, претовареност и битка с младежката безработица и заплащания към земеделските производители.

Прогнозната сума, която ще получи България е над два милиарда евро.

Андрей Новаков е единственият български евродепутат, който взе участие в преговорния екип. Той беседва с еврокомисаря за бюджета Гюнтер Йотингер.

Според Новаков за България бюджетът значи доста, защото плануваните междинни заплащания са съвсем 800 милиона евро - директни заплащания към фермерите. Почти 800 милиона евро са планувани за градско развиване и инфраструктура, съвсем 380 милиона са ориентирани към развиване на селските райони, 185 милиона са за претовареност.

Това ще бъде глътка въздух за България и ще поддържа растящия стопански растеж на страната, а и считам, че препоръчаният бюджет и плануваните в него заплащания за Българи са триумф, посочи той.

Йотингер съобщи, че бюджетът за 2018 година ще направи доста за стабилизирането на Европа.

С тези милиарди, идващи от европейския бюджет, съфинансираме вложения в инфраструктурата, в здания, в конкурентноспособността, основно в селските региони и в страни като България. Защо? България е нова страна член, Брутният вътрешен продукт на човек е към 6500 евро, а в Люксембург - 90 хиляди, в Германия - 40 хиляди, междинният Брутният вътрешен продукт на човек в Европейския съюз е 30 хиляди евро. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да засилим българската конкурентноспособност, българския Брутният вътрешен продукт посредством вложения в инфраструктура, сподели той.

Еврокомисарят заяви, че ще посети България и ще се срещне с управляващите.

Ще приказваме основно за таваните в заплащанията, за упованията, за идната многогодишна рамка, която приготвяме дружно с Европейския парламент и която ще бъде показана до месец май идната година, посочи той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР