Времеви билет сменя хартиеното билетче от 1.60 лв. в градския

...
Времеви билет сменя хартиеното билетче от 1.60 лв. в градския
Коментари Харесай

Времеви билет сменя хартиения от 1.60 лв. в София от 2022 г.

" Времеви " билет сменя хартиеното билетче от 1.60 лева в градския превоз на София при започване на 2022 година Това даде обещание новият ръководител на Столичният общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Той дружно със заместник-председателя на Комисията по превоз в СОС показаха новата тарифна политика за пътешестване с градския превоз в столицата.

Увеличаване на цената на дневната карта от 4 лева на 6 лева, въвеждане на фамилна уикенд карта и нови талони са измененията, които се приготвят в общинската разпоредба за пътешестване с градския превоз. Очакванията са тя да бъде гласувана от съветниците през втората половина на януари, сподели Георгиев.

На първо време остарелият билет от 1.60 лева ще важи редом с новия " времеви " билет, само че в един предстоящ миг, той ще бъде " пенсиониран ", сподели Зафир Зарков.

" Времеви билет " за 1.60 лева за 30 минути

Два разновидността ще има новият " времеви " билет за таксуване по отношение на пропътуваното време.

Единият дава опция с един билет да се сменят транспортни средства от един и същи тип превоз, стига това да е в границите на 30 минути . Неговата цена ще бъде като на билетчето сега - 1 .60 лева

С този билет пасажерите ще могат да се возят 25 минути в един рейс, след което да се прекачат на различен превоз, където ще би трябвало да валидират билета си. Ако го валидират в 29 минута на пътуването си, те умерено ще могат да го довършат, изясни Зафир Зарков.

Вторият вид за таксуване по отношение на пропътуваното време ще бъде с едночасов билет на цена от 2 .20 лева Пътникът ще може да смени повече от два превоза в този часови диапазон, като още веднъж при валидиране на билета в 59 минута, той ще може да довърши безпроблемно пътуването си.

Нови талони

Обсъжда се и въвеждането на нови разновидности на талоните с билети за пакетни пътувания с отстъпка. В момента най-популярен е талонът с 10 билета на цена 12 лева Предвижда се да се вкарат и талони с 20 билета.

Ще има талони и с новите " времеви " билети. Пакет от 20 билета по 30 минути ще коства 30 лева , а пакет със същия брой билети за 60-минутни пътувания – 60 лева

Уикенд карта за фамилии

Планира се и въвеждането на съботно-неделна карта за фамилии. Предложението е с една карта да могат да пътуват до четирима души от фамилията. За въвеждането на тази карта обаче се изчакват спомагателни финансови планове, уточни Зарков.

Дневната карта нараства от 4 лева на 6 лева, само че ще важи за интервал от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо да е годна единствено в границите на деня, както е в този момент. Дневната карта нараства, тъй като цената ѝ не е променяна през последните 10 години, аргументира се Зафир Зарков.

Ръст на приходите във постоянно губещият градски превоз

Очакванията са новата тарифна политика да притегли повече пътниции да докара до нарастване на приходите, сподели Зафир Зарков.

Той уточни, че градският превоз на столицатае в „ извънредно тежката обстановка “. Заради коронавирусаима фрапантен спад на пътници– с към 60% по отношение на 2019 година В резултат загубите на общинското сдружение възлизат на към 60 млн. лева

Заради все по-голямата задлъжнялост на сдружението не се планува възобновяване на нощния превоз още повече, че няма кой да го употребява, уточни Зарков.

В четвъртък следва на съвещание на Комитета за наблюдаване на билет систематада бъдат разисквани предложенията в смяната на тарифната политика на общината за пътуванията в градския превоз.

Новата билет система коства на столичани към 100 млн. лева и по нея се работи от 2018 година

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР