Времето вече се затопля и става все по-подходящо за почивки

...
Времето вече се затопля и става все по-подходящо за почивки
Коментари Харесай

Комарите, витамините и как да се предпазим вътрешно от ухапвания

Времето към този момент се затопля и става все по-подходящо за почивки край морския бряг. Дори да сме надалеч от морето или различен воден басейн, нищо чудно да се окажем покрай комарите. Проблемът с хапещите инсекти още веднъж идва на дневен ред, а с него и чуденето по какъв начин да успеем да се предпазим от тях.

Едно от предложенията, което ни кара леко и въпросително да повдигаме вежди, е приемът на съответни витамини, които ни вършат по-малко привлекателни за комарите или понижават резултата от техните набези. Става дума за витамините от група B, и по-конкретно - B1 и B12.

Витамин B1 e значим за разнообразни функционалности на нашия организъм. Добрата вест е, че не можем да прекалим с него, тъй като, също както витамин С, се изхвърля с урината. А още по-добрата е, че може да ни защищити от ухапвания от комари.

Това става с помощта на свойството му да трансформира телесната ни миризма. Хората, които имат задоволително количество витамин B1, миришат неприятно за хапещите инсекти и те избират да си търсят други жертви, сочат научни проучвания.

За да си набавим този натурален репелент, не е наложително да посягаме към питателните добавки. Може просто да включим в режима си повече храни, богати на него. И да не забравяме за чесъна, който освен съдържа B1, само че и е много противен за комарите.

Някои лекари пък предлагат да одобряваме витамин B12 в продължение на няколко седмици преди лятната си почивка, с цел да понижим отрицателния резултат от набезите на комари.

Този витамин стабилизира активността на кръвоносната система и обезпечава бързо възобновяване на плазмата, с което болката и сърбежите след захапване са по-приемливи, написа Express.

Въпреки че тези изказвания ни звучат ужасно, зад тях не седи сериозна история от изследвания и доказателства, която да ни убеди на 100%, че те са истина. Но нищо не ни пречи да пробваме, тъй като витамините от група B могат единствено да са ни от изгода. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР