Времето в страната се влоши рязко. Сняг и силен вятър

...
Времето в страната се влоши рязко. Сняг и силен вятър
Коментари Харесай

Първи сняг: Каква е обстановката в страната?

Времето в страната се утежни внезапно. Сняг и мощен вятър има в съвсем цялата страна. Непочистени улици и тапи усложниха ситуацията в страната.

СОФИЯ

Първият сняг в София докара до проблеми с градския превоз,

На територията на Столичната община сега ситуацията е спокойна, сподели за Българска национална телевизия шефът за спешна помощ и предварителна защита Красимир Димитров.

Притеснителното от сутринта са били падналите дървета. Подадени са над 520 сигнала за паднали клони и дървета . В разчистването са включени даже и компании, които дават отговор за озеленяването.



Повечето сигнали са за паднали клони. До 17.00 часа са обработени 80 сигнала.

В момента пътищата в София са " на вода ", сподели Димитров. Започнала е обработката на вътрешнокварталните улици, тротоарите и методите към подлезите.

Причината за падналите клони е мощният снеговалеж, с влажен сняг и вятър.



В кварталите " Слатина ", " Младост ", " Бъкстон " и " Борово " е имало и материални вреди върху колите, добави Димитров.

Вижте повече във видеото:

ПРОХОД " ХАИНБОАЗ "

Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло се прекатурна на Прохода " Хаинбоаз ". Движението в региона на случая беше затруднено. В следобедните часове камионът беше изтеглен с тежка техника.



Автомагистрала " ХЕМУС "

Огромна опашка от ТИР-ове се образува на автомагистрала " Хемус " поради снегопочистване. Закъса ТИР с румънска регистрация сред тунелите " Топли дол " и " Ечемишка ", в платното в посока София и това докара до огромни тапи на автомагистралата. Наложи се да бъде спряно придвижването на тежкотоварни камиони от Ботевград към София, с цел да може камионът да бъде изтеглен. Натоварено беше придвижването към " Витиня ". Магистралата към този момент е почистена до асфалт.





ПЛЕВЕН

Тази заран снежната завивка в Плевен беше към 2 см, само че съумя да провокира усложнения в придвижването в някои сектори. Рано сутринта имаше закъсали коли и товарен автомобил на пътя Ловеч - Плевен при село Брестовец. Причината - не положително съоръжение на колите и придвижване с летни гуми.

Затворен беше пътят Гривица-Плевен и пътят Плевен-Бяла. В момента обстановката към този момент е спокойна. Пътищата са разчистени.



100 машини са подготвени, в случай че времето още веднъж се скапе, да почистят пътищата. Няма сигнали за спиране на електрозахранването в Плевенска област, както и за паднали дървета.

Утре температурите в региона се чака да са към 10 градуса, което значи, че снегът евентуално ще се стопи.

Вижте повече във видеото

ПРОХОД " ПРЕДЕЛА "

На прохода " Предела " пътят е измит до асфалт още от рано сутринта. Няма и закъсали тежкотоварни камиони. Такава е обстановката в цяла Югозападна България. Снегът на обяд в региона е спрял. Снегът обаче стартира да се топи, тъй че апелът е да се внимава по пътищата.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР