Времето в събота ще е предимно слънчево. Преди обяд на

...
Времето в събота ще е предимно слънчево. Преди обяд на
Коментари Харесай

Слънчева, но студена събота

Времето в събота ще е най-вече слънчево. Преди обяд тук-там в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан, в Дунавската низина краткотрайно до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред -1° и 4°, в София – към 0°.


Над планините облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м. ще е към -4°, на 2000 м. - към -9°.

 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че денем ще се раздира до най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 2° до 3°. Температурата на морската вода е 6° до 8°. Вълнението на морето ще е 2 до 3 бала.

 

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 20 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. 42 мин. и залязва в 19 ч. и 38 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.

 

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще се намалява.

 

Краят на седмицата, трансформирала множеството области в страната в “Замръзналото кралство ”, ще е отговарящ - с ледени утрини. Затоплянето, което се предвижда през идната седмица обаче, ще се предусети.

 

В събота предизвестието за рисково време остава в действие. Но в неделя дневните температури ще стартират да се покачват. Нови

снеговалежи се чакат във вторник.

 

Неделя ще стартира с краткотрайни мъгли в поречията. През деня ще бъде слънчево като студеният въздух над страната ще стартира последователно да се затопля. Следобед от запад ще се заоблачи. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/час от запад-югозапад. По високите елементи на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 км/ч. Минималните температури ще бъдат от -4 до -10 градуса, а по Черноморието до -4. Максимални температури ще доближат сред 3 и 8 градуса.

 

Със мраз и мъгли в ниските места ще стартира понеделник заран. Следобед от запад ще се заоблачи. Слънчево ще е времето в планините, където ще духа сдържан вятър със скорост до 40 км/ч от запад. В останалите елементи на страната се чакат слаби ветрове с до 20 км/ч от юг.

 

Минималните температури остават ниски - ще са от -5 до -10 градуса, по Черноморието до -4. Максималните температури обаче към този момент ще доближат сред 4 и 9 градуса в страната, а по Черноморието - 10.

Във вторник по-съществени превалявания от сняг ще има в западната половина от страната. Дъжд пък ще вали в източната, където

ще има и условия за поледици

 

В сряда още веднъж ще бъде мъгливо в ниските елементи, а по планините ще има повече слънце.

 

Топъл южен вятър ще нахлуе в страната в четвъртък и времето сензитивно ще се затопли с температури до 10-15 градуса, а по Черноморието към 14-15 градуса.

 

В петък вятърът ще отслабне и следобяд ще захладнее. Дъжд ще превали в Северна България. Нови снеговалежи и захлаждане се чакат през идващия уикенд.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР