Времето в Пловдив ще продължи да се затопля и максималните

...
Времето в Пловдив ще продължи да се затопля и максималните
Коментари Харесай

Градусите продължават да се повишават, но денят ще бъде облачен

Времето в Пловдив ще продължи да се затопля и оптималните температури последователно ще се покачват, само че денят ще бъде най-вече заоблачен. Сутрешните температури ще бъдат сред 3 и 5 градуса, а след обяд термометрите ще демонстрират стойности достигащи до 11 градуса. Вечерта е допустимо да превали.

В страната облачността ще е раздрана, над множеството региони - незначителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната сдържан северен вятър. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, в София към минус 3°. През деня облачността ще се усилва и основно над Южна и Източна България ще е по-често забележителна. На места в Горнотракийската низина и в планинските региони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от северсевероизток ще се усили и ще е сдържан, в източната половина от страната - мощен. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София към 9°. Атмосферното налягане остава доста по-високо от междинното за март - едва ще се намали.

Над планините облачността ще е забележителна, със слаби превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и откритите елементи плевел североизточен вятър. Остава студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра към минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е към 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР