Времето в началото на новата седмица ще се определя от

...
Времето в началото на новата седмица ще се определя от
Коментари Харесай

Температурите падат осезаемо, идват дъжд и сняг

Времето при започване на новата седмица ще се дефинира от средиземноморски циклон над Италия. През идващите дни под негово въздействие над нашата страна ще се задържи със забележителна облачност и на доста места над планинските региони и Предбалкана ще превали сняг. По-значителни ще са преваляванията над Югозападна България.

Подобрение на времето чакаме към средата на седмицата и температурите тогава ще се покачат, само че за малко, оповестява MeteoBalkans.

Времето в понеделник

През идващото денонощие над страната ще се задържи най-вече облачно. Над крайните югозападни и северозападни региони ще превали слаб дъжд. По-интензивни ще са преваляванията в Рило-Родопската област, където ще паднат и обилни количества.

Очакваните минимални температури ще са сред 3°С и 9°С. Вятърът ще е сдържан от североизток. Максималните температури в страната ще са сред 7 до 10°С.

Предупреждение за неприятно време

Екипът на Meteo Balkans предизвестява за предстоящо неприятно време, годни за понеделник, 23 януари:

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, само че интензивни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на обособени места над посочените региони ще са обилни по количества, най-вече в следобедните часове. Над обособени региони на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Предупреждение за предстоящ натоварен снеговалеж

Предупреждение за интензивни превалявания от сняг. Този код се издава, защото за малко време снежната завивка ще надмине 5-10 см

Времето в София: Ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд. Минималните температури ще се покачат и ще са към 3°С. Ще духа сдържан източен вятър. Очакваните оптимални стойности в столицата ще са сред 7-9°С.

Времето по планините: Ще е облачно и дъждовно, а над 1000 метра - с превалявания от сняг. По-интензивни снеговалежи чакаме в Рила и Пирин. Ще духа сдържан до мощен вятър от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 4°.

Времето по Черноморието: Ще се задържи най-вече облачно и мъгливо със слаби ръмежи. Максималните температури ще са към 6°-8°. Ще духа мощен североизточен вятър. Вълненото на морето ще е 1-2 бала.

Времето на Балканите: Дълбок средиземноморски циклон, позициониран над Адриатическо море, ще дефинира облачното и дъждовно време над Западните Балкани. Очакваме обилни превалявания от сняг над Босна и Херциговина, Хърватия и Сърбия, а от дъжд над РСМ и Северна Гърция. Над Северна Македония ще има условия и за наводнения.

Времето във вторник и сряда

Времето във вторник и сряда ще е най-вече облачно и дъждовно над Западна България. По високите западни полета ще превали сняг. От североизток ще стартира ново намаляване на температурите. Ще остане най-вече облачно, съвсем без превалявания. Минималните температури ще са към и под нулата, оптималните в множеството места - сред 2° и 7°.

Времето в четвъртък и петък

Времето към края на новата седмица ще се дефинира от средиземноморски циклон. През тези дни под негово въздействие над нашата страна ще се задържи със забележителна облачност и на доста места над Южна и Източна България се чака да ще паднат обилни превалявания от сняг.

Подобрение на времето чакаме през уикенда

Ще се задържи най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания. Температурите ще се намалят и ще са към климатичната норма за януари.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

 


Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР