Времето утре ще е предимно слънчево, съобщиха от Националния институт

...
Времето утре ще е предимно слънчево, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Топло и слънчево в неделя, температурите ще стигнат до 30°

Времето на следващия ден ще е най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Югоизточна България - до сдържан, североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 25 и 30 градуса, в София - към 25 градуса.

Над Черноморието

ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 22-26 градуса. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 12 градуса. (НИМХ)

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца. До среднощ на обособени места в Югозападна България към момента ще има валежи, само че през нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно и вятърът ще стихне.

В понеделник

ще бъде най-вече слънчево и със слаб югозападен вятър дневните температури ще продължат да се покачват - оптималните ще са сред 27 и 32 градуса.

Във вторник

ще се появи северозападен вятър и краткотрайно ще се усили до сдържан. Облачността ще е променлива, в планинските региони на Западна България не са изключени следобедни краткотрайни валежи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР