Времето сушаво, но не спира да вали. От ясно небе

...
Времето сушаво, но не спира да вали. От ясно небе
Коментари Харесай

Има си хас да ни управляват боклуци

Времето сушаво, само че не стопира да вали. От ясно небе се сипят отпадъци и се натрупат вместо зимни преспи. Сметища изникват на неподозирани места, кметове се чудят от кое място се вземат, страната гледа индиферентно, а по медиите специалисти изясняват, че всичко е законно и даже безвредно. България се трансформира в европейско сметище и не ни стига националната паника, само че се комбинира и с интернационален позор - Северна Македония изрева, че български отпадък прелива несметно към нейната територия.

" Ѓубрето е чисто, а и одамна тънко мириса! " (Гюбрето е чисто и от дълго време мирише хубаво), писа саркастично скопският вестник " Слободен щемпел ", който синтезира успокоителните думи на тамошните " предприемачи ", завъртели спекулация през български компании с италианската мафия за доставки на милиони тонове отпадъци. Амбицията на България да играе като член на Европейски Съюз лидерска роля в Западните Балкани към този момент намира действително изражение. Афишираната от премиера Бойко Борисов политика на съгласуваност се материализира не посредством пътища, жп линии и осведомителни автомагистрали, а посредством скачени съдове - България се цялостни с европейски отпадък, а през нея се цялостни и Македония. Както се вижда, неналичието на положителни транспортни връзки не е спънка да процъфтява мръсният бизнес. Разбира се, за тези, които го практикуват, той не е замърсен, тъй като " парите не миришат ".

Как за 13 години участие в Европейски Съюз България не се научи да търси положителното в Европа, а налита все на това, от което тя се стреми да се отърве? Италианският отпадък, даже да ни го карат парфюмиран, все ще е за сметка на здравето на българина, който съгласно статистиката има най-ниска междинна предстояща дълготрайност на живота (74,8 години). За съпоставяне - Италия е на второ място в Европейски Съюз по междинна дълготрайност на живота с 83,1 години. Нацията изчезва заради небивала след Освобождението тежка демографска рецесия, а вътрешните й душмани я доубиват. Източиха водата, отровиха въздуха, изсекоха горите, бетонираха плажовете и все не се насищат. Сега накацаха като гарвани по бунищата, които сами сътвориха, с цел да се накълват от европейските останки.

Когато Далечният изток затваря границите си за вносен битов боклук, България се връща към светлата концепция, че за Европа също е Ориент, и сама кани непознатите мафиоти да тровят околната й среда. Изобилната боклук, която я засипва, не пада от облаците, а вали от горните етажи на властта. Ще излезе, че оттова ни ръководят отпадъци.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР