Времето ще се задържи ветровито днес. Ще духа умерен, в

...
Времето ще се задържи ветровито днес. Ще духа умерен, в
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за силен вятър в 25 области на страната

Времето ще се задържи прохладно през днешния ден. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина до мощен северозападен вятър, който по здрач краткотрайно ще отслабне, оповестяват от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от „ Фокус ”.

Облачността ще е променлива, след обед тук-там намаляваща до най-вече слънчево. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, оптималните - сред 5  и 10 градуса.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан до краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха се чака да доближи сред 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода – до 7 – 8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1 200 метра ще е към 0 градуса, на 2 000 метра – към минус 7 градуса.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в 25 области в страната за през днешния ден. Предупреждението е годно за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Габрово, Ловеч, София, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали. Очаква се увеличаване напразно от запад-северозапад, с пориви до 24 м/с.

Във връзка с оповестения код за рисково време хората би трябвало да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

Утре ще има променлива, по-често забележителна облачност, само че без основни превалявания. Ще се усили вятърът от запад-югозапад и дневните температури ще се покачат с 5 - 6 градуса, като преобладаващите оптимални ще бъдат сред 10 и 15 градуса. Сутринта ще е съвсем безшумно и минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса.

В събота ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад и дневните температурите ще се покачат още.

В неделя за малко вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите релативно ще се намалят. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места ще превали дъжд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР