Времето ще се задържи облачно. Това съобщават от НИМХ. През нощта

...
Времето ще се задържи облачно. Това съобщават от НИМХ.
През нощта
Коментари Харесай

Валежите постепенно отслабват

Времето ще се задържи облачно . Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг. До обяд в Северна България преваляванията ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват.  На места там ще са обилни по количество .

В редица области са оповестени оранжев и жълт код поради преваляванията. Кодовете са в действие за областите Благоевград, Бургас, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол. 

Снежната завивка ще се усили . По планинските проходи и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания.

Ще духа сдържан, основно в Централна Южна и Югоизточна България - краткотрайно мощен североизточен вятър.

Сутринта температурите ще са сред 0 и 5 градуса и ще останат без значителен дневен ход.

В планините ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Остават изискванията за навявания и виелици. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2 градуса, на 2000 метра - към минус 5 градуса.

По Черноморието ще е най-вече облачно . До обяд преваляванията по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват, тук-там количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за месеца и ще продължи да се покачва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР