Времето съвсем се чална. Докато продължава да се бори с

...
Времето съвсем се чална. Докато продължава да се бори с
Коментари Харесай

Апокалипсисът е тук? Половината свят гине в нечовешка жега, а другата е залята от наводнения

Времето напълно се чална. Докато продължава да се бори с следствията от гръмотевичните стихии, Европа още веднъж е обхваната от гореща вълна. В средиземноморските страни не престават да бушуват горски пожари.

Същевременно поройни дъждове доведоха до бедствия в Китай. Столицата Пекин беше изцяло парализирана, анулирани бяха и десетки полети от интернационалното летище. Кални свлачища пък провокираха нови опустошения в региона, където преди седмица имаше мощно земетресение с близо 30 жертви.

Властите в китайската столица покачиха равнището на метеорологична паника от " жълто " на " оранжево " и предизвестиха за заплаха от мълнии, градушка, вятър и превалявания от порядъка на 70 мм, заплашващи да провокират наводнения в планинските региони.

В Пекин дъждът наводни улици и наложи затварянето на голям брой туристически обекти. На столичното интернационално летище бяха анулирани или забавени стотици полети. Пороите засегнаха и други летища, в това число в Шанхай, Нанкин, Ханчжоу. Метеоролозите предизвестиха избавителните екипи да внимават за мълнии и свлачища в Цзучжайгоу в югозападната провинция Съчуан, и споделиха, че се чакат значителни превалявания в Югоизточен Китай.

Наводнения заляха градовете Сянбей и Сянси в южната провинция Хунан, където паднаха превалявания от порядъка на 100-200 мм. Вчера самостоятелният регион Вътрешна Монголия беше връхлетян от торнадо, при което починаха 5 индивида, а над 50 бяха ранени и бяха разрушени домове.

Освен това след проливните дъждове минимум единадесет души са починали вследствие на неочаквани наводнения в североизточната част на Иран, предава немският ефирен канал ZDF.

Двама души към момента са в неопределеност, оповестяват локалните медии, като се базират на информация от организацията „ Червен полумесец “. Двете изчезнали лица са членове на едно тричленно семейство, чийто автомобил бе затрит в провинция Голестан от наводненията.
Бурите в петък предизвикаха тежки наводнения в общо пет провинци. Редица обитаеми места към момента остават отрязани от външния свят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР