Времето притиска лидерите на страните от ЕС да се споразумеят

...
Времето притиска лидерите на страните от ЕС да се споразумеят
Коментари Харесай

Меркел: Времето притиска лидерите от ЕС да се споразумеят за бюджета

Времето притиска водачите на страните от Европейски Съюз да се спогодят по предложенията за дълготрайния бюджет на съюза и фонда за възобновяване. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

Тя сподели, че Германия ще упорства за постигането на компромис на срещата на върха на Европейски Съюз по-късно тази седмица.

" Би било желателно да се реализира бърз резултат, само че не знам да ще има триумф в петък и събота " сподели Меркел на взаимна конференция в Берлин с испанския министър председател Педро Санчес. " Времето притиска ", акцентира тя.

Германският канцлер повтори, че няма гаранции, че на 17 и 18 юли европейските водачи ще изгладят несъгласията си по предложенията на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, целящи да извадят блока от най-тежката икономическа рецесия след Втората международна война. По думите на Меркел може да се наложи втора среща на върха.

Пред Мишел стои тежката задача да изглади различията сред богатия и спестовен север и задлъжнелия и тежко обиден от пандемията от новия ковид юг по въпроса по какъв начин да се реагира на рецесията. Той предложи дълготрайна бюджетна рамка от 1,074 трилиона евро и фонд за възобновяване на стопанските системи, потърпевши от пандемията, в размер на 700 милиарда евро. Предвижда се две трети от тази сума да бъде раздадена безплатно, а една трета - под формата на заеми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР