Времето през август ще бъде много хубаво. Това каза пред

...
Времето през август ще бъде много хубаво. Това каза пред
Коментари Харесай

Проф. Рачев разкри какво ще е времето до края на август и с какво време идва септември

Времето през август ще бъде доста хубаво. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Вятърът по Южното Черноморие през идващите седмици ще отслабне, само че отново ще бъде към 8-10 м/с, изключително в обедните часове. Това няма да попречи на хората да изкарат прелестни дни на брега на морето, добави той.

Отново се следи разделяне сред Западна и Източна България. София и Югозападна България извършиха месечната норма на преваляванията, а на изток не е капнала и капка дъжд. Това основава висока степен на пожароопасност. Месецът ще приключи като изсъхнал в Източна България, а в Западна България с естествени и над естествените превалявания. Ще продължава бъде топло и се чака месечната аномалния да бъде надхвърлена с два градуса, уточни проф Рачев.

Множество сигнали за колабирали от жегите хора

Септември месец ще бъде топъл и още веднъж изсъхнал. По-сухо време на изток, с естествени превалявания в Западна и Централна България. Отново с към градус и половина по-топло от естественото. Докъм 15 септември времето ще е съвършено за море, съобщи климатологът.

По думите му мъртвото неспокойствие е особено за август месец и и не е рисково, стига да не се изпада в суматоха. Ако попаднеш в мъртво неспокойствие, никога не би трябвало да плуваш към брега – това е убийствено, тъй като не можеш да изпревариш дръпването на водата във вътрешността в морето. Плува се встрани – 10-15 метра вляво или вдясно и излизате от мъртвото неспокойствие и стигате до брега без никакъв проблем, сподели още проф. Георги Рачев.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР