Времето показа своя характер и през август с повече облаци

...
Времето показа своя характер и през август с повече облаци
Коментари Харесай

Идната седмица: Пак жеги и силен вятър, а по морето - супер!

Времето сподели своя темперамент и през август с повече облаци и дъжд тук-там в страната.

" През идващите дни ще има доста слънце. Приятни дни за походи високо в планината и отмора по нашето Черноморие. Вълнението от през днешния ден отслабва. В планините над 2500 метра температурите ще бъдат сред 17 и 22 градуса. На по-ниските места - до 25-28 градуса ", заяви синоптикът Петър Янков в ефира на " България заран ".

Вятърът ще основава проблеми в планините, облаци и превалявания ще има над балканите. " Повече облаци в съботния ден ще има в Рило-Родопския масив. Валежи се чакат в крайните северозападни региони над Видин. Вълнението ще бъде в границите на един-два метра по южното ни крайбрежие, само че бързо ще отслабва. В неделя височината на вълната ще бъде към метър, метър и половина. Температури сред 32 и 38 градуса в България ", сподели още Янков пред Bulgaria ON AIR.

Температурите в Гърция ще бъдат сред 33 и 38 градуса.

" Хубаво време ще чака и сънародниците ни, които потеглят на път към Западното Средиземноморие с температури към 35 градуса ", предвижда синоптикът.

У нас валежи в западните региони на планинските елементи се чакат на 20-22 август. " Те ще бъдат разхладителни. Най-топло ще бъде в интервала 24-25 август, когато в крайни южни региони температурите ще бъдат над 39-40 градуса. От 26 август стартира захлаждане ", стана ясно от думите на Янков.

През почивните дни ще има по-засилен вятър по Черноморието - до 30-40 км/ч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР