Времето ни е прекалено ценно, за да си го губим

...
Времето ни е прекалено ценно, за да си го губим
Коментари Харесай

5 причини да не съжалявате, че изтривате токсичните хора от живота си

Времето ни е прекомерно скъпо, с цел да си го губим с токсични хора. Стресът в всекидневието ни е прекомерно висок, с цел да го покачваме в допълнение посредством другарство с хора, които изпиват и дребното ни останала сила, заменяйки я с отрицателна. Истината е, че не можете да върнете времето обратно. Всеки е имал най-малко един отровен човек в живота си и даже да сте го изтърпели прекомерно дълго, не съжалявайте. От общуването с него сте взели поуките си и сте научили уроците си, а в този момент е време да разберете и кои са аргументите да не съжалявате, че сте се отървали от всички токсични хора в живота си.

Завистта ги кара да не ви поддържат

Ако един отровен човек ви е бил другар до даден миг, то в идващия той неизбежно ще стартира да ви завижда за нещо. Ще ви изпраща отрицателна сила, ще ви кара да чувствате виновност, да съжалявате за неща, за които не би трябвало да съжалявате и да се извинявате. Това е и моментът, в който би трябвало да преустановите общуването си с такива хора, с цел да съхраните здравето и душeвността си.

Отхвърлят възприятията ви

Токсичният човек ще ви накара да се почувствате по този начин, като че ли възприятията ви не са верни, не са значими или са прекомерно преекспонирани. Такъв човек има силата да ви накара да се усъмните в себе си, да ви накара да измененията гледната си точка. Токсичният другар или сътрудник не се интересува от възприятията ви, той желае да възприемете неговите.

Винаги сте отговорни

Един отровен другар не поема отговорност за дейностите си. Дори да прави нещо неправилно, той постоянно ще извърти нещата по метод, който да ви разколебае в преценката ви и да ви накара да се почувствате като виновници, а той да е жертвата.

Токсичните хора не са транспарантни

Замислете се какъв брой същински и предани другари имате. Спомнете си по какъв начин реагират в спешни обстановки, в които от тях се чака поддръжка и схващане. Сега направете съпоставяне с останалите хора в живота си, които смятате за токсични. Разликата е фрапантна. Замисляйки се за техните реакции в действителност ще установите, че вие не ги познавате. Не сте сигурни по какъв начин биха реагирали в дадена обстановка, тъй като те не ви разрешават да ги опознаете добре. Променят мнението си, реагират съгласно моментната обстановка, не са транспарантни за вас, както би бил човек, който ви е позволил в сърцето си.

Токсичните хора намаляват самочувствието ви

Ако имате отровен човек в обкръжението си, ще го познаете по това, че непрекъснато ви кара да се чувствате по-малко значими, в сравнение с сте. Той ще намалява самочувствието ви и ще ви кара да се съмнявате в качествата си. Ще ви манипулира и ще показва превъзходството си над вас. Не му го позволявайте. Не изпитвайте никаква виновност, в случай че премахнете подобен човек от живота си. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР