Времето, най-вече онова, което отделяме на себе си, е най-ценният

...
Времето, най-вече онова, което отделяме на себе си, е най-ценният
Коментари Харесай

5-минутният навик, който подобрява живота

Времето, най-много това, което отделяме на себе си, е най-ценният и безценен запас, който притежаваме.

Затова - с цел да го използваме по най-правилния и ефикасен метод, би трябвало да си създадем един напълно простоват всекидневен табиет, чието осъществяване лишава не повече от 5 минути посвещение, само че пък подсигурява логичен и потребен ден.

И всичко е обвързвано само със силата на твоята мисъл...

Тези 5 минути можеш да използваш, до момента в който си още в леглото, откакто си се събудила, до момента в който си правиш закуска, до момента в който пътуваш за работа, до момента в който си в спортната зала или пък по време на някоя къса отмора в офиса.

Ето един образцов проект с какви мисли би трябвало да уплътниш тези 5 минути, с цел да си създадеш една скъпа процедура, която ще усъвършенства живота ти:

1-ва минута: измисли кое е нещото, което ще направиш още през днешния ден, до края на деня, което ще е обвързвано само със занятие, занимание, активност, която безпределно обичаш и която ти доставя наслаждение. Заложи си я като цел още от сутринта и не заспивай, до момента в който не си я случила.

2-ра минута: дефинира кои са целите ти в персоналния живот и кариерата – през днешния ден, тази седмица, този месец, тази година. И несъмнено, откакто си оформиш ясната визия за това – работи в посока за тяхното реализиране като започнеш още в този момент.

 Thinkstock

3-та минута: сложи си крайни периоди за фантазиите си. Нека те са реалистични, само че въпреки всичко да са свързани с близкото бъдеще. Не влагай силата си в стремежи, които си си споделила, че ще сбъднеш „ някой ден “, само че нямаш явен проект по какъв начин ще се случи това. Ти най-добре знаеш опциите си – разпредели ги по най-подходящия за теб метод.

4-та минута: намерения по какъв начин всеки ден ще можеш да работиш в посока сбъдването на фантазиите си. Големите неща се реализират с дребни, само че непрекъснати старания от твоя страна, значимото е да бъдеш постоянна в тези инициативи.

5-та минута: спомни си за пътя, който си извървяла, с цел да стигнеш дотук. За компликациите, за насладите... благодари си въображаемо и се настрой на вълна реализиране на заложените в съзнанието ти желания. Щом можеш да мечтаеш за тях, значи можеш и да ги постигнеш, оттук насетне всичко е в твои ръце.

И не забравяй – животът се случва тук и в този момент. Планирай бъдещето, само че не живей с мисълта, че фантазиите ти ще се случат някой прекрасен ден, само че въпреки всичко след много дълъг интервал от време.

Седмицата има 7 дни – и оправданието „ някой ден “ не е един от тях.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР