Времето на легендарния Яромир Ягър в НХЛ изтича, а мачът

...
Времето на легендарния Яромир Ягър в НХЛ изтича, а мачът
Коментари Харесай

Времето на легендарния Ягър в НХЛ изтича

Времето на именития Яромир Ягър в НХЛ изтича, а мачът против „ Чикаго “ на 31 декември 2017-а може да се окаже финален в кариерата му. Преди дни „ Калгари “, за който играе 45-годишния чех, разгласи че желае да се раздели с ветерана.

На 4 октомври Ягър подписа контракт за $1 млн. и за първи път заигра в Канада. А в договора му има и спомагателни бонуси, като за 60 или повече мача клубът му дава още $550 000. До Нова година обаче той пропусна 14 срещи поради контузии, а визови проблеми го стопираха за още две. И досега има единствено един маркиран гол, въпреки че бе топреализатор за предходния си отбор „ Флорида “ – 112 точки в 161 срещи от два сезона.

Според анализаторите въпрос на време е „ Калгари “ да се раздели с Ягър, защото здравословните му проблеми очевидно са станали хронични. И без значение, че чехът е втори по точки във безконечната класация на НХЛ, с изявите си в този момент на леда и в съблекалнята той не е добър образец за младите.
„ Човек, който повече се лекува, а не играе, надали ще повлияе позитивно на сътрудниците си, даже и той да се споделя Ягър “, считат критиците.

В момента легендата е на кръстопът. Но към този момент не бърза към Европа или да играе на олимпийски игри. Неговият сътрудник Петер Свобода също търси заслужен излаз от обстановката. А дълбоката запаса за Яромир остава да заиграе в чешкия „ Кладно “, чийто притежател е. Отсега обаче почитателите на Ягър подклаждат концепцията той да подпише с „ Пийтсбърг “, с който завоюва две купи „ Стенли “.

„ Дайте тази история да приключи там, откъдето е почнала “, считат последователите на Ягър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР