Времето на Близнаците по астрологични показатели означава, че на Земята

...
Времето на Близнаците по астрологични показатели означава, че на Земята
Коментари Харесай

Започва времето на Близнаците

Времето на Близнаците по астрологични индикатори значи, че на Земята в Северното полукълбо е настъпило лято.

На 21 юни настава лятното слънцестоене - най-дългия ден и най-кратката нощ в годината. За живата природа е най-благоприятния интервал. Астрологията отнася знака Близнаци към стихията на въздуха, стихията която ни обкръжава в пространството. Управител на Близнаци е Меркурий, податлив към взаимообмен, формиране и връзки.

Във времето на Близнаци са чести ураганите, торнадото, цунами, циклони, реки и океани се разливат по брега и предизвикват огромни неприятности. Земетресенията са нито повече, нито по-малко, в сравнение с в друго време, само че най-голямото се е случило на 31 май 1970 година в Перу и тогава са починали 70 000 индивида. От аномалиите може да се означи рухването на сняг в Съединени американски щати на 6 юни 1816 година, а в Лондон на 2 юни 1975 година това станало за първи път за цялата история на наблюденията.

Времето на Близнаците в събития и дати:

На 1 юни 1831 година откривателят Рос е разкрил Северния магнитен пояс.

На 22 май 1898 год. Циолковски въвел формулата за придвижване на ракетите в космоса, а в същия ден, само че през 1906 год., братята водачи и изобретатели Райт, запатентовали своя първи аероплан.

Във връзка с летния сезон, доста мъже пътешественици и откриватели покоряват океана и планинските върхове.

По време на Близнаци били короновани съветските Александър ІІІ и Николай ІІ, Шарл де Гол станал премиер-министър на Франция, Елцин - президент на Русия, Егор Гайдар оглавил държавното управление.

През този интервал процъфтява и кинематографията. Тогава са излезли на света филми като “Рамбо - Първа кръв” със Силвестър Сталоун, “Храбро сърце” с Мел Гибсън, “Спомнете си всичко” с Арнолд Шварценегер и други. Да не забравяме и “Чуждоплонетянин” на Спилбърг, “Бамби” на У. Дисни.

Има задоволително достижения и в изкуството и културата, музиката и театъра. На 14 юни 1800 година се състояла премиерата по пиеса на Милер “Мария Стюарт”; на 10 юни 1865 година - операта на Вагнер “Тристан и Изолда”; на 9 юни 1868 година валса на Щраус “Приказки от Виенската гора”.

По същото време Пушкин почнал да написа “Евгени Онегин”, а Стравински основал балета “Свещена пролет”.

Културният живот по времето на Близнаците, подчертава върху развлеченията, премиера на развлекателни филми като да вземем за пример “Звездни войни” на Съединени американски щати.

Отбелязва се с обич към шумните откривания на монументи на велики хора. Открити били паметника на Александър ІІІ в Петербург, на Кирил и Методий в Москва, на Джордано Бруно в Рим, на Островски в Москва, на Тарас Шевченко също в Москва, на Пушкин в Москва и Ленинград и други.

На 4 юни 1800 година построили Белия дом във Вашингтон, а на 17 юни 1885 година в Ню Йорк от Франция е пренесена статуята на Свободата.
Още през това време е открита Евровизия, както и киностудия “Союз - мультфилм”. Основана е Международната федерация по футбол ФИФА в 1904 година и Асоциацията по тенис в Съединени американски щати през 1881 година

На 3 юни 1902 година Съединени американски щати е наречена в пресата като “страната на неограничените възможности”.

По времето на Близнаци в 1817 година в Лондон е открит мостът Ватерлоо; в 1883 година в Ню Йорк - Бруклинският мост; в 1937 година в Сан Франциско - Златни порти.

Избухнало е въстанието на броненосеца Потьомкин, което довело до популярния разстрел на мирни жители.

На 2 юни 1944 година по заповед на Сталин минали към изселване от Крим на българи, гърци и арменци.

На 15 юни 1919 година болшевиките оповестили червен гнет, а на 8 юни 1934 година в Съюз на съветските социалистически републики е признат закон за “измяна към родината”.

На 9 юни 1935 година всички родственици на отпътувалите зад граница били оповестени за нарушители. На 14 юни 1940 год. фашистите отворили концлагера в Освиенцим. На същата дата завладяли Париж, а на 6 юни 1944 година по време на Балканската война бил открит втория фронт.

На 12 юни 1999 година войската на НАТО стъпила в Косово.

На 18 юни 1815 година е станала борбата при Ватерлоо, която е ознаменувана с цялостния погром на войските на Наполеон.

Времето на Близнаци издига дамите на авансцената на политическия и обществения живот, дава им опция да се популяризират в спорта и изкуството. На 20 юни 1837 година Кралица на Англия става Виктория, ознаменувала с ръководството си цяла историческа ера, която посочват с нейното име.

На 2 юни 1953 година е коронована друга британска кралица, съвременницата на Елизабет ІІ.

На 12 юни 1963 година след премиерата на кино лентата “Клеопатра”, актрисата Елизабет Тейлър става първа измежду най-хубавите.

Амелия Ерхарт на 18 юни 1928 година става първата жена прелетяла над Атлантическия океан.

На 16 юни 1963 година Валентина Терешкова става първата жена космонавт изхвърчала в Космоса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР