Времето на Близнаците по астрологични показатели означава, че на Земята

Времето на Близнаците по астрологични показатели означава, че на Земята ...

Започва времето на Близнаците.


Времето на Близнаците по астрологични показатели означава, че на Земята в Северното полукълбо е настъпило лято.

На 21 юни настъпва лятното слънцестоене - най-дългия ден и най-кратката нощ в годината. За живата природа е най-благоприятния период. Астрологията отнася знака Близнаци към стихията на въздуха, стихията която ни обкръжава в пространството. Управител на Близнаци е Меркурий, склонен към взаимообмен, образуване и връзки.

Във времето на Близнаци са чести ураганите, торнадото, цунами, циклони, реки и океани се разливат по брега и причиняват големи неприятности. Земетресенията са нито повече, нито по-малко, отколкото в друго време, но най-голямото се е случило на 31 май 1970 година в Перу и тогава са загинали 70 000 човека. От аномалиите може да се отбележи падането на сняг в САЩ на 6 юни 1816 година, а в Лондон на 2 юни 1975 година това станало за първи път за цялата история на наблюденията.

Времето на Близнаците в събития и дати:

На 1 юни 1831 година изследователят Рос е открил Северния магнитен пояс.

На 22 май 1898 год. Циолковски въвел формулата за движение на ракетите в космоса, а в същия ден, но през 1906 год., братята пилоти и изобретатели Райт, запатентовали своя първи самолет.

Във връзка с летния сезон, много мъже пътешественици и изследователи покоряват океана и планинските върхове.

По време на Близнаци били короновани руските Александър ІІІ и Николай ІІ, Шарл де Гол станал премиер-министър на Франция, Елцин - президент на Русия, Егор Гайдар оглавил правителството.

През този период процъфтява и кинематографията. Тогава са излезли на света филми като “Рамбо - Първа кръв” със Силвестър Сталоун, “Храбро сърце” с Мел Гибсън, “Спомнете си всичко” с Арнолд Шварценегер и други. Да не забравяме и “Чуждоплонетянин” на Спилбърг, “Бамби” на У. Дисни.

Има достатъчно постижения и в изкуството и културата, музиката и театъра. На 14 юни 1800 г. се състояла премиерата по пиеса на Милер “Мария Стюарт”; на 10 юни 1865 г. - операта на Вагнер “Тристан и Изолда”; на 9 юни 1868 г. валса на Щраус “Приказки от Виенската гора”.

По същото време Пушкин започнал да пише “Евгени Онегин”, а Стравински създал балета “Свещена пролет”.

Културният живот по времето на Близнаците, акцентира върху развлеченията, премиера на развлекателни филми като например “Звездни войни” на САЩ.

Отбелязва се с любов към шумните откривания на паметници на велики хора. Открити били паметника на Александър ІІІ в Петербург, на Кирил и Методий в Москва, на Джордано Бруно в Рим, на Островски в Москва, на Тарас Шевченко също в Москва, на Пушкин в Москва и Ленинград и други.

На 4 юни 1800 г. построили Белия дом във Вашингтон, а на 17 юни 1885 г. в Ню Йорк от Франция е пренесена статуята на Свободата.
Още през това време е открита Евровизия, както и киностудия “Союз - мультфилм”. Основана е Международната федерация по футбол ФИФА в 1904 г. и Асоциацията по тенис в САЩ през 1881 г.

На 3 юни 1902 година САЩ е наречена в пресата като “страната на неограничените възможности”.

По времето на Близнаци в 1817 година в Лондон е открит мостът Ватерлоо; в 1883 година в Ню Йорк - Бруклинският мост; в 1937 година в Сан Франциско - Златни врати.

Избухнало е въстанието на броненосеца Потьомкин, което довело до знаменития разстрел на мирни граждани.

На 2 юни 1944 г. по заповед на Сталин преминали към изселване от Крим на българи, гърци и арменци.

На 15 юни 1919 г. болшевиките обявили червен терор, а на 8 юни 1934 г. в СССР е приет закон за “измяна към родината”.

На 9 юни 1935 г. всички роднини на заминалите зад граница били обявени за престъпници. На 14 юни 1940 год. фашистите отворили концлагера в Освиенцим. На същата дата превзели Париж, а на 6 юни 1944 г. по време на Балканската война бил открит втория фронт.

На 12 юни 1999 г. войската на НАТО стъпила в Косово.

На 18 юни 1815 г. е станала битката при Ватерлоо, която е ознаменувана с пълния разгром на войските на Наполеон.

Времето на Близнаци издига жените на авансцената на политическия и социалния живот, дава им възможност да се прославят в спорта и изкуството. На 20 юни 1837 година Кралица на Англия става Виктория, ознаменувала с управлението си цяла историческа епоха, която назовават с нейното име.

На 2 юни 1953 година е коронована друга английска кралица, съвременницата на Елизабет ІІ.

На 12 юни 1963 година след премиерата на филма “Клеопатра”, актрисата Елизабет Тейлър става първа сред най-добрите.

Амелия Ерхарт на 18 юни 1928 година става първата жена прелетяла над Атлантическия океан.

На 16 юни 1963 година Валентина Терешкова става първата жена космонавт излетяла в Космоса.
 

Източник: novini.bg