Времето на анализите свърши, чакаме резултати - думите са на

...
Времето на анализите свърши, чакаме резултати - думите са на
Коментари Харесай

Президентът с нови критики към кабинета: Времето за анализи изтече, чакаме резултати


Времето на анализите свърши, чакаме резултати - думите са на президента Румен Радев в остра рецензия към кабинета на Кирил Петков за рецесията със скъпите ток и газ. От Брюксел министър председателят му отговори.

Думите на Румен Радев идват в месеца, в който компаниите получиха обезщетения за по-скъпия ток за две месеца обратно. Въпреки тези стъпки на кабинета, президентът беше остро сериозен, че се виждат единствено разбори, само че не и дейности.

На въпрос дали сред президентството и държавното управление прехвърчат искри, а финансовия министър Асен Василев отговори, че не възприема по този метод думите на президента.

„ Времето за разбори и положителни планове изтече. Виждате че кабинетът назначи нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, всеки ден усилва риска от банкрут “, по този начин президентът се обърна към ръководещите.

Цените на тока за бита ще са ясни в идващите 2 седмици, отговори от Брюксел министър председателят. Чакат се планове на новото управление на енергийния регулатор.

„ Ние всички чакаме доста бързо да се случат нещата които желаеме. Цените да паднат, мораториумът да отпадне. Това за което доста се веселя е че новите членове на КЕВР са огромни експерти “, уточни министър председателят в Брюксел.

Предприятията получават по-високи обезщетения - това съобщи финансовият министър. Показват го анализите за бизнеса.

„ Честно казано аз в това не виждам прехвърчане на искри. Разбирам президента той напълно ясно отразява това което всички хора споделят. Колкото по-бързо тези проблеми се разрешат толкоз по-добре за всички и ние работим извънредно бързо в тази посока “, разяснява Асен Василев.

Според опозицията ръководещото болшинство стопира единствено до анализите.

Непрекъснато реферира по детайлите на всеки един разбор, а в същото време се занимава с аналите на предходното ръководство.

Очакванията за мораториума върху цените да падне още преди края на март.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР