Времето е странно. Независимо от това, което си мислим, Вселената

...
Времето е странно. Независимо от това, което си мислим, Вселената
Коментари Харесай

Физиците откриха, че колкото по-точни стават часовниците, толкова по-размито става времето

Времето е необичайно. Независимо от това, което си мислим, Вселената няма повсеместен часовник, по който да се движи, и ние изпитваме и измерваме времето  според от метода, по който се движим или според от това, какъв брой мощно ни притегля гравитацията.

Сега физиците са обединили двете огромни теории във физиката с цел да заключат, освен че времето не е универсално безусловно, само че че и всеки часовник, който използваме с цел да го измерим, ще замъгли потока на времето в неговото обкръжаващо пространство.

Екип от австрийски физици са употребявали теорите на квантовата механика и общата релативност с цел да формулират хипотезата, че с нарасването на прецизността на измерванията на часовниците в същото пространство нараства изкривяването на времето.

Според Принципа на Неопределеността на Хайзенберг, обекти с ултра-прецизни позиции изискват невъобразимо възходящи количества сила. Приложено към предполагаем “часовник ”, разцепването на секундата на все по-прецизни частички ни прави по-малко сигурни за силата на часовника.

В този случай, физиците са издигнали хипотезата, че акта на премерване на времето в по-прецизен подробност изисква опцията да се усилят количествата сила, което от своя страна правейки измерванията в непосредствения район на всеки часовник по-малко прецизни.

Източник: Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР