Времето доказа правотата на нашите позиции в последните четири години.

...
Времето доказа правотата на нашите позиции в последните четири години.
Коментари Харесай

Нинова: Борисов предаде управлението на задкулисието

Времето потвърди правотата на нашите позиции в последните четири години. В България съществува паралелна страна. Тя е превзела формалната. Не институциите, а задкулисието ръководи страната. Правителството на Борисов не се бори с него, а му е предала ръководството на България и в общ сговор изсмукват ресурсите й. Няма да се връщам обратно.

Нека забележим единствено последните дни. Министър на земеделието приканва за прикриване на измами, министър на образованието, впримчен в спор на ползи и далавери с пари за учебници, министърът на външните работи в фамилни обвръзки със абсурден градеж на Алепу, министър на финансите и ръководител на Бюджетната комисия са в открит законодателен лобизъм и скрити сделки за хазарт. Държавата изкупува на двойна цена акции в частна банка без наказания на Народното събрание и с наши пари. Където и да погледнеш е пропито от безвластие и обири.

И най-после чуваме запис, в който министър председателят невиждано злепоставя България пред Европа, разяснявайки по неприемлив метод европейски водачи. Той прави самопризнание за потребление на държавната машина против предприемачи, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе закани против претендента ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично дефинира ръководителя на Народното събрание, с което дефинитивно убива институцията Народно заседание. За следващ път демонстрира унизително и пренебрежително отношение към дамите. Борисов показва безотговорност, корист с власт и просташка експанзия. Борисов се трансформира в заплаха за България.

Прехвалената му външна политика се свежда до това изречение от записа, което не бих повторила. Не бива да се изненадваме за какво получаваме следващия отвод от приемане в Шеген и чакалнята на Еврозоната. Външната политика не е нецензурност, прикрита зад незнаене на езици, а сериозна, поредна и с темперамент отстоявана позиция в отбрана на националния ни интерес в общия ни европейски дом.

А вътре? Бедността нараства и вследствие на рецесията. Увеличават се неравенствата. Икономиката буксува. Здравеопзаването е недостъпно за хиляди хора. Образователното ниво на децата ни пада, прелестната ни природа се унищожава от тонове отпадъци, мръсна вода и въздух. Това не може да продължава повече по този начин. Нужна е незабавна смяна на модела на ръководство. Не на бушоните, а на модела.

Ние, Българска социалистическа партия, поредно се борим в последните 4 години за това. Но през днешния ден, когато се вижда краят на това ръководство, сме загледани в себе си, в разногласията и борбите между тях, рискувайки да изпуснем историческа опция да променим България. Да, десетки години в Българска социалистическа партия сме имали разногласия и противоборства. Това е пособие на партията да се резервира като либерален организъм от хора с разнообразни отзиви. Хубаво е да имаме разнообразни отзиви. Опасно е, в случай че имаме разнообразни цели.

Нека останем разнообразни, само че единни към задачата, която си поставихме преди 4 години - смяна на България за възобновяване на държавността и разделянето на управляващите, налично за всеки опазване на здравето и обучение, работа и почтени приходи, вероятност за младите и сигурност за възрастните, правдивост и равни благоприятни условия за бизнес и личностно развиване. Средството за тази цел е свалянето на ГЕРБ от власт, продобиване на избори и професионално ръководство на България от честни хора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР