Времето доказа, че сегашното управление се отнесе напълно безотговорно пред

...
Времето доказа, че сегашното управление се отнесе напълно безотговорно пред
Коментари Харесай

Борис Тадич: В ужасяваща пандемия – Вучич се държи като лекар, а медици като политици

Времето потвърди, че настоящето ръководство се отнесе изцяло безконтролно пред заплахата от пандемията. В началото започнаха с безобразните изказвания, че става въпрос за най-смешния грип в историята и препоръчваха да се върви на шопинг в огнищата на болестта в Милано и цяла Европа. След това стигнахме даже до “юнашкото пъчене ” на Александър Вучич, че той няма да носи маска, ще продължи да пътува и да пие ракия.

Това сподели някогашният сръбски президент Борис Тадич пред белградското издание “Данас ” по отношение на държанието на режима на президента Вучич в изискванията на пандемията от ковид. В страната сега има близо 2000 инфектирани и над 50 умряли.

“За разлика от Вучич аз няма да приказвам за адекватността на ограниченията. За това би трябвало да приказват специалистите. За всички е ясно, че избрани и определени лекари се държат като медийни медици. Все повече тези лекари се трансформират в политици, до момента в който Вучич заема ролята на доктор. Няма да се учудя, в случай че след медийното му навлизане в медицината, най-фанатичните му последователи да изискат Вучич да им издава предписания ”, сподели още Борис Тадич.

Бившият президент акцентира, че “решението за въвеждането на изключително състояние в Сърбия е взето по един противоконституционен метод за налагането на автократични и репресивни ограничения ”.

“Непрекъснато сме очевидци по какъв начин се нарушават конституционните права на президента. Всеки ден държавното управление взима решения, които по-късно, по искане на президента, биват оттегляни… Вучич към този момент не е единствено човек над всички закони и институции. Той е специфичен народен педагог, който посредством всекидневните си обръщения в жанр Оруел, персонално се заема с всички проблеми. Всички положителни решения зависят от положителната му воля. Всяка една помощ се дължи на неговите персонални контакти и така нататък По този метод на обществото се внушава, че от него персонално зависи живота и гибелта на всеки един сърбин, а всеки, който преживее ще би трябвало персонално да му благодари за това ”, сподели още Борис Тадич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР