Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините

...
Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините
Коментари Харесай

Слънчево с температури 20-25 градуса

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, в обособени региони и купесто-дъждовна, от която ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб вятър, най-вече от югоизток. Топло с оптимални температури сред 20° и 25°, по-ниски ще останат по Черноморието 14°-17°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна - по-високо от междинното за април.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево, след обяд с купеста, в обособени региони и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югозапад. По-топло, с оптималната температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.

В петък ще доминира слънчево време, след обяд над Западна и Централна България с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в планинските региони там ще има краткотрайни валежи, съпроводени с гръмотевици. Повишението на температурите ще продължи. В събота и неделя през страната ще премине леден атмосферен фронт. През първия ден над западната й половина, а през нощта в неделя и в неделя и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, тук-там, основно в Западна и Централна България, и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване на вятъра; там е и най-голяма вероятността за градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня в събота ще доминира слънчево време, вятърът ще е от юг и температурите ще са високи, до момента в който в Западна със северозападен вятър, ще захладнее. В неделя в цялата страна вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР