Времето днес отново ще е слънчево и горещо. По-късно след обяд

...
Времето днес отново ще е слънчево и горещо. По-късно след обяд
Коментари Харесай

Жегата продължава, жълт код в 18 области

Времето днес отново ще е слънчево и горещо. По-късно след обяд от северозапад ще се заоблачи и по здрач в крайните западни региони ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Там ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, който вечерта в Северозападна България ще стартира да се ориентира от северозапад, заяви Национален институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са сред 33° и 38°. В планините ще е слънчево. Привечер от северозапад ще се заоблачи и в крайните западни региони ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, по високите и открити елементи до сдържан вятър от север-северозапад.

Остава топло с оптималната температура на височина 1200 метра към 27°, на 2000 метра – към 20°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е към 3 бала. В Бургас градусите ще стигнат до 31. На 14.08.2019 слънцето ще изгрее в 06:32 часа и ще залезе в 20:30 часа. Продължителност на деня 13:58 часа.

Национален институт по метеорология и хидрология издава предизвестие от първа степен - жълт код, за рисково високи температури в 18 области от Западна и Централна България. В тези области ще бъде горещо и температурите след обяд ще надвишат 35 градуса. За област Благоевград  предупреждението на метеоролозите е от втора степен - оранжев код, и там температурите ще са от 37 до 39 градуса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР