Временното спиране работата на британския парламент от страна на премиера

...
Временното спиране работата на британския парламент от страна на премиера
Коментари Харесай

Затварянето на парламента от Борис Джонсън - незаконно

Временното прекъсване работата на английския парламент от страна на премиера Борис Джонсън е нелегално. Това постанови най-висшият цивилен съд в Шотландия, оповестяват английските медии.

Състав от трима съдии отсъди в интерес на междупартийна група политици, които оспориха дейностите на премиера.

Решението анулира предходното решение на по-долната правосъдна инстанция през предходната седмица, в което се споделяше, че Джонсън не е нарушил закона.

Ала това няма повлияе незабавно на настоящото прекъсване на работата на парламент, което стартира в ранните часове на вчерашния ден. Това е по този начин, тъй като не е издадена заповед от съда за анулация на прекъсването преди провеждането на съвещание на Върховния съд в Лондон, което стартира във вторник идната седмица.

В резюме на констатациите си, съдиите акцентират, че са единомислещи в убеждението си, че решението на Борис Джонсън за прекъсване работата на Народното събрание е стимулирано от " неправилната цел да попречи на Народното събрание ".

Съдиите прибавят: " Съдът надлежно ще публикуван заповед, обявяваща, че препоръките на министър-председателя към Нейно Височество Кралицата и последвалото след тях затваряне на Народното събрание са противозаконни и затова са оскъдни и нямат резултат. "

Пълното им решение ще бъде оповестено в петък.

Британските депутати не би трябвало да работят до 14 октомври, когато кралицата ще произнесе тирада, очертаваща законодателните проекти на Борис Джонсън. Англия би трябвало да излезе от Европейския съюз (Брекзит) на 31 октомври.

Групата от 75 депутати, множеството от които са последователи на оставането на Англия в Европейски Съюз, и лордове, които стоят зад делото против решението на Джонсън, е ръководена от депутата от Шотландската национална партия Джоан Чери, която прикани Народното събрание да бъде неотложно призован след решението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР