Временно ще се ограничи движението по АМ Тракия утре -

...
Временно ще се ограничи движението по АМ Тракия утре -
Коментари Харесай

В очакване на папата: Временно ограничават движението по АМ „Тракия”

Временно ще се ограничи придвижването по Автомагистрала " Тракия " на следващия ден - 6 май, когато папата ще пътува към Раковски.

След София Франциск ще отиде в града, именуван католическата столица на България, на следващия ден се чака да бъде посрещнат от над 30 хиляди вярващи.
Над 30 хиляди вярващи се чака да посрещнат папа Франциск в Раковски Заради пътуването на папата до Раковски Автомагистрала "Тракия " ще бъде затворена на Гергьовден
Папата ще пътува с хеликоптер до военното летище „ Граф Игнатиево”, от което ще бъде превозен до Раковски с автомобил. Това ще провокира краткотрайно прекъсване на придвижването в понеделник – 6 май – на Автомагистрала „ Тракия” край Пловдив – сред 119 и 165 км. Това ще се случи два пъти денем - веднъж на обяд и веднъж следобед. Властите са обезпечили обходен път.
Раковски чака своя папа Хиляди български католици живеят в общината
Рано сутринта десетки вярващи от Раковски се насочиха към рейсовете за София. Подготвили си бяха и сувенири за спомен. Меденка с лика на папа Франциск.

Снимка: bTV

Преди поклоническото пътешестване стотици вярващи от прилежащия квартал се помолиха дружно.

Снимка: bTV

И до момента в който вярващите потегляха съм София, в католическата столица трескавата подготовка не стопира. Градът е под непрекъснато полицейско наблюдаване. Метални заграждания към този момент лимитират достъпа до църквата " Пресвето сърце Иисусово ".

Храмът обаче отвори вратите си за двама влюбени, които взеха решение да се врекат във безконечна честност и да си кажат заветното " да ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР