Временно ръководството на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от д-р

...
Временно ръководството на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от д-р
Коментари Харесай

Болницата в Пазарджик с нов временно изпълняващ директор

Временно управлението на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от доктор Красимир Темнилов, заяви БНР.

Досегашният шеф доктор Васил Вълчев остава в Борда на шефовете до провеждането на общо заседание за избор на ново управление.

Информацията за премахване на шефа на болничното заведение поради изказвания за източване на Здравната каса посредством подправени ТЕЛК решения докара до напрежение в лечебното заведение. Лекарите в Пазарджик упорстват за среща с премиера Бойко Борисов.

Свикването на общото заседание ще се организира откакто завърши прокурорската инспекция, която би трябвало да откри има ли данни за закононарушение с подправени ТЕЛК решения, от които са се облагодетелствали лекари. До провеждането на общото заседание, което дефинитивно ще дефинира кой ще ръководи пазарджишката болница, групови лекарски оставки няма да има, посочи доктор Милко Петров.

" Помолиха ни към този момент да не подхващаме груби дейности, само че мисля, че всичко е опит да бъде замазано, тъй като очевидно, че нещата не вървят на добре. Те ни сложиха в това състояние, ще си берат плодовете ", безапелационен е той.

Според лекарите министър председателят Бойко Борисов е измамен. " Искаме среща с министър-председателя и с министъра на опазването на здравето, тъй като това са към този момент крайни ограничения. Чакаме да свършат инспекциите и по-късно ще наддадем крепък писък ", означават още те.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че прокуратурата се самосезира поради издаваните ТЕЛК в МБАЛ-Пазарджик.

Преди това пък стана ясно, че министър председателят е уволнил шефа на болничното заведение доктор Васил Вълчев.

Малко по-късно пък той отхвърли да е отхвърлен.

Припомняме, в средата на септември отстраненият доктор Васил Вълчев подреди да бъде осъществена вътрешна инспекция на активността на доктор Петър Лазов - инвазивен кардиолог в Кардиологично поделение, откакто Специализираната прокуратура се самосезира по изнесени в медийни изявления данни за непозволени дейности на лекари от МБАЛ в Пазарджик, и по-конкретно - за слагане на стентове на здрави хора. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР