Временно отстранената от поста кмет на столичния район Младост Десислава

...
Временно отстранената от поста кмет на столичния район Младост Десислава
Коментари Харесай

Иванчева искала да излезе от ареста, за да зачене инвитро

Временно отстранената от поста " кмет " на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши  Специализираният углавен съд, който насрочи за през днешния ден особено съвещание по молбата й.

Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева изиска от Специализирания углавен съд по-лека мярка за неотклонение. При чуването й в съда през днешния ден стана ясно, че главният й претекст за настояването е, че сега е уместно да зачене инвитро. Иванчева изясни пред съдаа, че преди задържането си правила инвитро процедури и лекари открили, че тя към момента може да има дете, заченото по неестествен път, макар че е на 44 години. 

Освен това се базира и на влошено здравословно положение. " В ареста получих паник офанзиви, развих клаустрофобия и всички зъби започнаха да ми се клатят ", съобщи тя. За следващ път Иванчева отхвърли да е желала рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да придвижи позволение за градеж. Двама прокурори от обвиняването обаче отвърнаха, че има задоволително доказателства за взет рушвет и показаха, че светещо вещество, с което са били белязани банкнотите, открити в багажника на колата на някогашната кметица на " Младост " е било намерено по лявата и дясната ръка на Иванчева, както и по носа й. 

В хода на днешното съвещание бяха изнесени данни още, че през последните дни Иванчева от ареста е пращала бележки на обвинявания с нея някогашен кмет на Младост Петко Дюлгеров, който бе апетитен за медиатор в уреждането на подкупа. В тях го молила да промени показанията си, дадени пред проверяващите, тъй че защитните им версии да се уеднаквят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР