Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват,

...
Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват,
Коментари Харесай

11 лв. струва на АПИ дезинфекцията на един ТИР

Временно рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварните транспортни средства се преустановяват, с цел да може да се движат по така наречен " зелени коридори ", въведени от Европейската комисия за ограничаване разпространяването на COVID-19. Това сподели проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, в предаването „ Седмицата “ на “Дарик радио”.

АПИ има ангажимент да откри плавна пропускателна дарба по маршрутите, част от европейската транспортна мрежа – от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин – Дунав мост “ до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе – Дунав мост “ до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и за коридора до пристанище „ Бургас “. Като част от ограниченията за обезпечаване на подобаващи условия за превозвачите е обособяването на паркинг край Узунджово покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Агенцията дава отговор за инфраструктурата му, поддържането и дезинфекцията му. Проф. Асенов уточни и цената за част от дейностите - дезинфекцията на един ТИР коства 11 лева, а за един квадратен метър - 1,18 лева Допълнително, на вътрешните граници на Европейски Съюз са отворени така наречен " бързи зелени ленти ", като задачата е камионите да минават през тях за 15 минути. Оттам ще бъдат пропускани както медицински,така и длъжностен личен състав, който е обвързван с транспортна активност, да вземем за пример микробуси с водачи, които би трябвало да поемат курсове. За характерните транспорти с бързоразвалящи се артикули е обезпечен и ескорт, сподели проф. Асенов.

Той напомни още, че към 27 март електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, работи в цялостната си функционалност като са налични и трите метода за таксуване – маршрутна карта, бордово устройство или GPS тракер. От 1 март, когато тол системата беше въведена в комерсиална употреба, до момента са купени над 363 000 маршрутни карти, като приблизително 10 000 пътувания на ден се таксуват по този способ. Близо 30 000 камиона и рейса са оборудвани с бордови устройства или GPS тракери. Това са съвсем всички транспортни средства, част от най-интензивния тежкотоварен трафик, демонстрират анализите на Националното тол ръководство. Предварителните поръчки са за още към 60 000 камиона и рейса, които ще стартират в най-скоро време да употребяват инсталираните GPS тракери за отчитане на тол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР