Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват,

...
Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват,
Коментари Харесай

Осигуряват зелени коридори за ТИР-овете

Временно рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварните транспортни средства се преустановяват, с цел да може да се движат по така наречен "зелени коридори ", въведени от Европейската комисия за ограничаване разпространяването на COVID-19, оповестиха от пресцентъра на АПИ.
АПИ има ангажимент да откри плавна пропускателна дарба по маршрутите, част от европейската транспортна мрежа – от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " до Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Видин – Дунав мост 2 " до Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ", от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Русе – Дунав мост " до Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " и за коридора до пристанище "Бургас ". Като част от ограниченията за обезпечаване на подобаващи условия за превозвачите е обособяването на паркинг край Узунджово покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ". Агенцията дава отговор за инфраструктурата му, поддържането и дезинфекцията му. Олег Асенов- член на управителния съвет на организация "Пътна инфраструктура " уточни и цената за част от дейностите- дезинфекцията на един ТИР коства 11 лева, а за един квадратен метър- 1,18 лева
Допълнително, на вътрешните граници на Европейски Съюз са отворени така наречен "бързи зелени ленти ", като задачата е камионите да минават през тях за 15 минути. Оттам ще бъдат пропускани както медицински, по този начин и длъжностен личен състав, който е обвързван с транспортна активност, да вземем за пример микробуси с водачи, които би трябвало да поемат курсове. За характерните транспорти с бързоразвалящи се артикули е обезпечен и ескорт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР