Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане ясен в понеделник.

...
Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане ясен в понеделник.
Коментари Харесай

Наследникът на Цачева ясен до дни

Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане явен в понеделник. Тогава би трябвало да бъде оповестено кой от заместниците във ведомството ще заеме поста до избора на нов министър. Това оповестява „ Монитор “, базирайки се на източници във ведомството.

В събота титулярят Цецка Цачева подаде оставка поради абсурда с евтините жилища, купени от представители на властта от строителна компания „ Артекс “. Жилището на Цачева се намира в столичния квартал „ Изток “ и съгласно документите е купено дружно със сестра й.

Още в петък Цачева изиска от прокуратурата и КПКОНПИ да ревизират договорката, а в събота подаде оставка. Освен нея с поста си се раздели и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, която също изплува като забъркана в имотния скандал. Цачева непринудено хвърли оставка и разгласи, че излиза отпуск, до момента в който отдръпването й бъде гласувано в Народното събрание. Пред министър-председателя обяснила, че не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление.

„ Моето разбиране е, че до момента в който вървят инспекциите на антикорупционната комисия и Върховна касационна прокуратура, не е редно да извършвам функционалностите си на министър на правораздаването “, сподели Цачева часове откакто Борисов одобри оставката й. Ден по-късно призна, че още в четвъртък е била подготвена да се отдръпна от поста си. Тя напомни, че още в петък сутринта е поискала да бъдат осъществени инспекции и открити обстоятелствата дали има връзки с компанията продавач, както и произхода на средствата. Цачева съобщи, че няма взаимовръзки с компанията по линия на свързани лица. По думите й не може да бъде пускано в пространството изказванието за лобизъм в законодателството, защото това е нещо, което би трябвало да бъде потвърдено. Според Цачева евентуално някъде нещо не е направила както би трябвало, само че като правист е сигурна, че договорката е по отношение на законите на страната. Докато Цачева непринудено напусна поста, то другата жена, забъркана в абсурда - Ваня Колева, се отдръпна от качеството си на зам.-министър на спорта по искане на премиера Борисов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР