Временно изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан

...
Временно изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан
Коментари Харесай

САЩ намаляват военния си контингент в Афганистан

Временно изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан увери неспокойните натовски съдружници, че всяко евакуиране на американски войски от Афганистан ще бъде по съгласуван метод, осведоми Reuters.
Американски представители организираха няколко кръга договаряния с талибаните в Катар от предходната година. Разговорите са обсъждани като най-сериозния опит за преустановяване на 17-годишната война.
Шанахан заяви, че е декларирал пред натовските си сътрудници, че Алиансът ще работи дружно за усилване на дипломатическия напън върху талибаните, откакто Западът търси политическо споразумяване на спора.
Няма да има едностранно понижаване на бойците, ще бъде координирано ", сподели американският министър пред публицисти след първата си среща с военните министри на страните членки на НАТО от поемането на поста.
Шанахан добави, че излизат от срещата " по-силни и координирани ".
По време на речта си за Състоянието на съюза през предходната седмица Доналд Тръмп разгласи, че напредъкът в договарянията с талибаните ще разреши понижаване на контингента от към 14 000 американски бойци в Афганистан и фокусиране върху тероризма.
Талибаните и Съединени американски щати ще възобновят договарянията на 18 февруари в пакистанската столица Исламабад.
Американски представители обявиха пред Reuters, че Пентагонът възнамерява да изтегли към половината бойци от Афганистан.
Други 38 страни поддържат 8000 бойци в Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР