Временно изпълняващият длъжността директор на служба Военна информация полковник Велко

...
Временно изпълняващият длъжността директор на служба Военна информация полковник Велко
Коментари Харесай

Готвят кадрови промени в системата на въоръжените сили

Временно изпълняващият длъжността шеф на работа " Военна информация " полковник Велко Атанасов ще бъде препоръчан да остане на поста за непрекъснато. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов пред отрасловата парламентарна комисия. Той изясни, че се готвят и други кадрови промени в системата на въоръжените сили.

Какви са те - вижте в репортажа на Николай Минков.

 © БГНЕС
В началото на август тогавашният шеф на военното разузнаване ген. Пламен Ангелов подаде доклад за овакантяване, а полковник Велко Атанасов краткотрайно оглави службата.

До предлагането той да остане непрекъснато на поста се е стигнало след координиране с парламентарните комисии по защита и по надзор на познавач службите, изясни военният министър. Той е отговарял и на изискването да е човек от системата, офицер от кариерата. Единственият проблем към този момент е, че той няма генералско звание.
Красимир Каракачанов- министър на защитата: Тъй като той не е прокиснал 3 години на полковнишка служба, с цел да бъде създаден в военачалник, ще се наложи да извършва длъжността като полковник.
Министърът на защитата посочи, че номинацията се съгласува с президента, който би трябвало да издаде указа за назначение.

Каракачанов изясни, че до понеделник ще има подготвена кандидатура и за новия шеф на военно въздушното учебно заведение в Долна Митрополия. Той обаче би трябвало да дава отговор на избрани критерии.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: По-млад офицер, с вероятност, само че наложително би трябвало да е авиатор.
Проблемът е, че летящите офицери избират да летят, в сравнение с да управляват.

Министър Каракачанов изясни, че сега се разискват общо 6 кандидатури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР