Временно граждани на трети държави т.е. извън ЕС, нямат право

...
Временно граждани на трети държави т.е. извън ЕС, нямат право
Коментари Харесай

Временна забрана: Чужденци от трети страни да не влизат в България, има и изключения

Временно жители на трети страни т.е. отвън Европейски Съюз, нямат право да влизат в България. Заповедта е на здравния министър Кирил Ананиев, само че тя има редица изключения.
Забраната не важи:
- здравни експерти, здравни откриватели и експерти по грижата за възрастни хора;
- транспортен личен състав, зает с транспорт на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен транспорт, и различен транспортен личен състав при необходимост;
- дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения;
- лица, пътуващи по филантропични причини; жители на трети страни, които имат позволение за дълготрайно престояване в държава-членка на Европейски Съюз и минават през България за да се завърнат в страна, в която живеят и обитават.
Остава в действие възбраната за влизане на българска територия на лица, идващи от следните държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Англия и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, като се изключи български жители, членове на фамилиите на български жители и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на Република България. На жителите от тези държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии се разрешава директно прекосяване през територията на Република България за да се завърнат в страната, където живеят или обитават.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 март "
" Трети смъртен случай от ковид в България (ВИДЕО) "
" Още по-крути ограничения на Балканите поради ковид, ето по какъв начин се развива епидемията по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР