Временно е стопирана процедурата по актуализацията на бюджета и все

...
Временно е стопирана процедурата по актуализацията на бюджета и все
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета под въпрос, тестват депутатите

Временно е стопирана процедурата по актуализацията на бюджета и към момента не е ясно по какъв начин ще продължи работата на Народното събрание. Причината е, че всички депутатите се тестват за ковид, откакто късно нощес стана ясно, че националният представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов е дал позитивна проба.

Днес всички депутати се изследват, а в четвъртък евентуално ще има нов председателски съвет, на който ще бъдат разисквани новите стъпки по какъв начин да работи Народното събрание

До момента множеството парламентарни групи са се обединили към това депутатите да работят отдалечено . Как ще се случи това механически обаче към момента не е ясно.

" Нашето мнение още отпреди две седмици беше да намерим метод Народното събрание да работи отдалечено. Предложихме такива разновидности. Колегите от Българска социалистическа партия споделиха, че е противоконституционно. От администрацията на Народното събрание предложиха холандска платформа, която била по-надеждна и предпазена ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" Никога не сме били срещу, в противен случай - приветстваме предлагането. Трябва обаче да се откри юридическия метод за това. Самото гласоподаване да бъде действително. Дали ще идваме на групи, или посредством бюлетини... Общото желание е, както усетих, Народното събрание да продължи да работи “, съобщи от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Трябва да се откри вид, с цел да продължи да работи тази институция. Дали ще е по електронен път или различен “, сподели Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

От " Воля " пък оферират работата на Народното събрание да продължи в някогашния Партиен дом , защото постройката разполага с нужната IT мрежа, а народните представители ще могат да заседават изолирано от личните си кабинети. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР