Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив

...
Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив
Коментари Харесай

Затвориха АМ Тракия заради дим, верижна катастрофа

Временно е лимитирано придвижването по автомагистрала "Тракия " в посока Пловдив край Ихтиман заради нулева видимост, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Гъст пушек от пожар в сметището край Ихтиман се стеле над част от аутобана. Това докара до серия произшествия в сектора сред 35-ти и 69-ти километър. Едната от тях - верижна, при която пострадаха петима. Трима от тях са в болница.

Според информацията на АПИ задимяване и ниска мъгла в региона край Ихтиман мощно затруднява придвижването по Автомагистрала „ Тракия “.

В затворения сектор сред 35-и и 69-и километър са станали няколко произшествия. По информация на Министерство на вътрешните работи петима души са потърпевши при верижна злополука, трима са в болница, съобщи NOVA.

В 04:56 ч. е получен сигнал за верижната злополука. Инцидентът е станал сред 3 камиона, 1 тир и 3 леки автомобила. Изпратени са 7 коли за спешна помощ. Пострадалите са 5 души, като 3 от тях са откарани в болница за спомагателен обзор - жена с кървяща ръка и охлузвания, мъж със подозрения за черепно-мозъчна контузия и мъж с високо кръвно.

В болница "Св. Анна " са откарани двама души, това са жена (Р.В. на 40 г.) и мъж (Н.К. на 30 г.), оповестиха от здравното заведение.

И двамата са нормализирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена. Един от потърпевшите е в друго столично здравно заведение с черепномозъчна контузия.

Много тежка атмосферна конюнктура. Надявам се, че до час ще възстановяваме придвижването по автомагистралата ", заяви шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов на брифинг, който се организира на разклона за с. Лозен.

Сметището още дими и видимостта е затруднена. Горенето се дължи на процеси на изгниване и вследствие на самозапалване. То не е работещо. Кметът на Ихтиман Калоян Илиев сподели, че още през вчерашния ден е задейства проект за пожари и че сметището е било потушено още през вчерашния ден. Има много хора, които събират боклуци и може и те да са предизвикали пожара, добави той.

Отклоняването на придвижването провокира запушване. На мястото има патрулни коли, които наблюдават ситуацията на пътя. От Агенция пътна инфраструктура осведомиха, че водачите, които пътуват към Пловдив би трябвало да употребяват подбалканския път. Тези, които са тръгнали към София би трябвало да минат през Септември.

Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен - Равно поле, Мосачево - Елин Пелин и по път I-6 София – Златица – път II-37 Панагюрище - до пътен възел "Гелеменово " и Автомагистрала "Тракия ".

Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на Автомагистрала „ Тракия “ - път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.

Причината за реорганизацията на придвижването е понижената видимост в региона, провокирана от дим от сметището край Ихтиман, както и верижната злополука, за която заяви Министерство на вътрешните работи по-рано.

Огромен пожар край автомагистрала „ Тракия “

11 пожарни гасиха цяла нощ пожар сред Вакарел и Веринско

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР