"Временно да се спре финансирането на големите инфраструктурни проекти от

...
"Временно да се спре финансирането на големите инфраструктурни проекти от
Коментари Харесай

Временно да се спре финансирането на големите инфраструктурни проекти, призова „Сдружение единение”

"Временно да се спре финансирането на огромните инфраструктурни планове от бюджета, общините да отсрочат финансовите разноски, които не се свързани с форсмажорни условия. Българската банка за развиване да подкрепя основно планове, свързани със здравето на популацията и с производството на храни за популацията ". Това сподели пред БНР Георги Георгиев, член на самодейността "Сдружение единство ", някогашен зам.-министър и шеф на кабинета на служебния министър председател проф. Георги Близнашки. От сдружението приканват на този стадий от рецесията да не се взема нов външен дълг, а страната да се концентрира върху "преживяването на пандемията ". Той показа и други оферти на "Сдружение единство ".

"Нормално е настоящите бюджети на министерствата, без Министерство на здравеопазването и на Министерство на вътрешните работи, да бъдат редуцирани с рационален % ", е една от концепциите. От сдружението упорстват за засилен парламентарен и публичен надзор върху образуването на потребностите, свързани с рецесията, и харченето на тези нови огромни заеми, които държавното управление планува да вземе.

Георгиев подчертава и върху нужда да се обърне внимание на проблемите в енергетиката, защото възобновяване на производството ще бъде обвързвано с цената на електрическата енергия в интервала след пандемията.

„ България няма национална теория и няма задания, които страната би следвало да извършва, без значение от политическата конфигурация”, съобщи Георгиев и добави, че забавянето на развиването на страната не би трябвало да бъде обвързвано с "не виждане на проблемите на страната и неумение да се организираме като общество ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР