Временният военен мост, който в началото на януари Агенция Пътна

...
Временният военен мост, който в началото на януари Агенция Пътна
Коментари Харесай

Премахват временния мост край Червен бряг

Временният боен мост, който при започване на януари Агенция " Пътна инфраструктура " даде на Червен бряг, би трябвало да бъде отстранен поради повишаване на равнището на р. Искър край село Чомаковци.

С покачването на равнището на реката, след снеготопенето, се постанова унищожаване на краткотрайното оборудване, защото се заплашва животът и здравето на пътуващите.

Съоръжението беше сложено краткотрайно, с цел да се обезпечи връзка на жителите от района след аварирането на моста при село Горник, част от общинската пътна мрежа.

В края на февруари общината приключи ремонта на моста край с. Горник и придвижването по него беше възобновено за междуселищните и ученическите рейсове, както и за транспортните средства до 5 тона.

След това мостът беше оставен за прилагане до момента в който водите на р. Искър са ниски.

Припомняме, на 24 октомври беше оповестено бедствено състояние в Червен бряг поради аварирал мост при село Горник, който свързва близките обитаеми места с града.

След това жителите излязоха на митинг, откакто писмата им до всички вероятни институции не получаваха отговор.

Над 2 хиляди души с подписка желаеха да имат най-малко краткотраен мост над река Искър.

На 27 ноември във връзка постъпили сигнали в президентството, Румен Радев беседва по телефона с военния министър Красимир Каракачанов за бързото възобновяване на транспортните връзки сред Червен бряг и Чомаковци.

Временният мост беше пуснат за придвижване при започване на януари тази година, като се предвиждаше по него да се пропущат единствено транспортни средства до 20 тона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР